La indústria de l’automòbil a Itàlia lluita contra el coronavirus fabricant ventiladors

Els fabricants d’automòbils italians Ferrari i Fiat Chrysler estan en converses amb el fabricant de ventiladors més gran del país per a ajudar a impulsar la producció de les màquines que salven vides i que es necessiten urgentment en la crisi del coronavirus.

Siare Engineering al nord d’Itàlia, on les morts s’acosten a les 3.000 i estan augmentant considerablement, està en converses amb Fiat Chrysler (FCA), Ferrari i el fabricant italià de peces Marelli per a fabricar algunes peces, aconseguir altres i possiblement ajudar amb el muntatge dels ventiladors.

Gianluca Preziosa, director executiu de Siare, va dir que les dues indústries comparteixen certa experiència, ja que tant el negoci dels ventiladors com els fabricants d’automòbils depenen en gran manera de l’electrònica i la pneumàtica.

«Estem parlant amb Fiat Chrysler, Ferrari i Marelli per a tractar d’entendre si poden tirar-nos una mà en aquest procés per a la part electrònica», va dir a Reuters.

Roma ha demanat a Siare que augmenti la seva producció mensual de ventiladors de 160 a 500 després que la crisi del virus hagi deixat el sistema de salut del país en una situació de gran dificultat, va dir Preziosa.

Un portaveu de Exor, pare de la FCA i de Ferrari, va dir que el dijous es van reunir amb Siare per a estudiar la viabilitat de la idea i que s’espera una decisió en les pròximes hores.

Va dir que s’estaven considerant dues opcions principals: ajudar a Siare a dissenyar un augment de capacitat en la seva planta, amb el suport de tècnics proporcionats per FCA i Ferrari, o subcontractar la producció de parts dels ventiladors a les instal·lacions dels fabricants d’automòbils.

Una font familiaritzada amb l’assumpte va dir que Ferrari estaria llesta per a començar a fabricar peces de ventiladors en la seva famosa seu de Maranello, que es troba prop de la fàbrica de Siare, però que el fabricant d’automòbils de luxe encara no havia pres una decisió definitiva.

Preziosa de Siare va dir que un altre avantatge d’associar-se amb els fabricants d’automòbils era el seu poder adquisitiu, la qual cosa els feia més probable obtenir peces que la seva petita empresa estava lluitant per assegurar enmig de l’alteració de les cadenes de subministrament mundial relacionada amb el coronavirus.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments