Audi Q5 Sportback 2020: nou SUV 2020

Amb la propera actualització de l’Audi Q5, que comprendrà alguna actualització en matèria de mecàniques i equipaments, s’espera que es presenti una carrosseria addicional que farà les delícies dels amants dels SUV coupé.

Es tracta del Audi Q5 Sportback, un model que, seguint amb el plantejament d’altres SUV coupé d’Audi, comptarà amb un disseny posterior més esportiu.

Podríem fixar-nos en el Audi i-tron Sportback per fer-nos una idea del seu aspecte final, que encara no s’ha desvetllat, però de ben segur comptarà amb una línia de sostre en descens per aconseguir una aparença més fluida i dinàmica.

Respecte a la seva posada a punt, el Audi Q5 Sportback podria comptar amb uns tarats de suspensió una mica més ferms, a la recerca d’una major eficàcia en corba, així com una menor alçada a terra. Les mecàniques, si bé seran les mateixes que en el cas del Audi Q5, seran en un principi les que podem trobar a la part alta de la gamma, ja que l’enfocament de l’Audi Q5 Sportback és més exclusiu, a l’igual que el seu preu de partida. Per aquest mateix motiu, tot estar basat en el Audi Q5, el Audi Q5 Sportback comptarà amb un nivell d’equipament de partida més ampli, elements de sèrie que al Audi Q5 convencional són opcionals, acabats més elaborats i llandes d’aliatge de major grandària.

Audi Q5 Sportback 2020: el nuevo SUV llegará este año

Audi Q5 Sportback 2020: el nou SUV arribarà aquest any

A l’igual que la propera edició del Audi Q5, el Audi Q5 Sportback rebrà elements avantguardistes que han anat incorporant altres models de la gamma Audi, com fars HD Matrix Led, versions electrificades amb tecnologia mild-hybrid i, al menys, dues híbrids endollables TFSIe com els que han arribat recentment a la gamma Audi Q5, denominats 50 TFSIe quattro i 55 TFSIe quattro. Aquests últims, amb potències de 300 i 367 CV, adoptaran amb el temps bateries de més capacitat que les actuals de 14, 1 kWh, que ja permeten una autonomia elèctrica d’una mica més de 40 quilòmetres. Per sobre hi haurà mecàniques V6, que seran les encarregades d’animar als futurs Audi S Q5 Sportback, probablement amb el mateix motor dièsel de 349 CV vist en els Audi S6 i S7, així com un esportiu RS Q5 Sportback, en aquest cas de gasolina.

L’interior del Audi Q5 Sportback seguirà l’estela dels últims llançaments de la marca alemanya, per la qual cosa és probable que abandoni el còmode comandament giratori de sistema MMI i adopti les ordres tàctils del MMI Touch, amb la vistosa disposició de doble pantalla tàctil de les gammes superiors i cada vegada millor funcionament de sistema de reconeixement d’ordres vocals. S’espera que el Audi Q5 Sportback es desvetlli a la fi de 2020, encara que la seva comercialització començaria a principis de 2021.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments