ERC: El Ral·li Illes Cànaries 2020 al desembre

El Ral·li Illes Canàries es reconverteix en el gran final d’aquesta escurçada temporada 2020 a nivell europeu.

La prova tindrà lloc entre els dies 3, 4 i 5 de desembre, sent la prova que tancament tant el calendari del Campionat Europeu de Ral·lis com el Supercampionat d’Espanya de Ral·lis.

Com tothom ja sap, el motiu de l’ajornament en plena crisi sanitària a nivell mundial en la qual ens trobem – amb epicentre actual a Europa a més – i els efectes a nivell massiu que està tenint per a l’automobilisme en tots els seus nivells. L’avanç i propagació del coronavirus ha portat al fet que la prova canària passa de la seva data habitual a primers de maig al final de temporada.

D’aquesta manera s’aconsegueix assegurar (almenys de moment) la permanència de la prova en el calendari de l’ERC, sent a més el lloc on es lliuraran els premis de final de temporada.

“Sobra dir que no estava en els nostres plans aquesta situació, però en tot moment hem comptat amb el total suport i comprensió de Eurosport Events, la FIA i la RFEDA. Mantenir la data ens hauria abocat, molt possiblement, a una cancel·lació precipitada i de conseqüències incertes. Aquesta nova ubicació en el calendari ens permet treballar amb tota la il·lusió i amb l’honor extra de ser el ral·li que posi el fermall a l’ERC acollint a més la gala de lliurament de premis final. Desembre ens permetrà presumir més si cap del nostre Arxipèlag, els nostres paisatges i el nostre clima”, ha valorat Germán Morales, president del comitè organitzador del Rallye Illes Canàries segons es pot llegir en la web oficial de la prova.

Per part seva, el coordinador de l’ERC Jean-Baptiste Llei ha afirmat el següent:

“Posposar i reprogramar proves porta contratemps i no és un treball d’un moment. En monitorar la situació de manera contínua amb l’organització del Ral·li Illes Canàries hem pogut assegurar una data alternativa i mantenir el calendari de vuit proves. Agraïm a tots els involucrats per ajudar-nos a aconseguir-ho, inclosos els promotors d’uns altres rallies de l’ERC afectats pel canvi de dates”.

Ara bé, Canàries no serà l’última prova de l’any a nivell nacional a priori: el Rallye Vila de Adeje, que ja va comunicar que es mantindria unit a Canàries per qüestions logístiques, tancarà el calendari entre els dies 10, 11 i 12 de desembre. Per tant, el Nacional d’Asfalt no s’acabarà fins tot just uns dies abans de les vacances de Nadal.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments