Dacia Sandero Stepway 2020: novetats a confirmar al mes d’octubre

Dacia continua immersa en la renovació i en la posada a punt de dos dels seus dos grans pilars automobilístics a Europa: els nous Logan i Sandero. Les dues noves generacions compartiran plataforma tècnica i, en el cas de l’utilitari Sandero, una de les seves versions més populars entre el gran públic, l’anomenada Stepway, també continua amb el seu desenvolupament.

A l’igual que el nou Sandero 2020, el nou Sandero Stepway 2020 debutarà mundialment al començament d’octubre en un gran marc de presentació: el Saló de l’Automòbil de París. La seva comercialització arrencarà a finals d’aquest any o ja al començament de 2021, segons les informacions no oficials a què ha donat el mitjà Autopista.es.

Dacia Sandero Stepway 2020: última hora del SUV urbano barato

En termes de disseny, és d’esperar que el nou Dacia Sandero Stepway 2020 passi a oferir alguns elements estètics que li han aportat caràcter i distinció al llarg de les seves dues primeres generacions. D’aquesta manera, pel que fa a la resta de versions «normals» del Sandero, el nou Stepway lluirà en el seu exterior detalls típics dels SUVs o vehicles amb certa «vocació campera», amb una carrosseria sobre-elevada, uns passos de roda més voluminosos i marcats, diverses peces de protecció al llarg i ample i unes pràctiques barres portaequipatges al sostre.

Les dimensions de el nou Dacia Sandero Stepway 2020 el col·locaran al voltant dels 4,10-4,15 m de longitud. A l’igual que els nous Sandero i Logan, el Sandero Stepway 2020 es fabricarà seguint els mètodes de producció de l’arquitectura modular CFM / B de el grup Renault-Nissan, de manera que el nou model resultant compartirà alguns gens tècnics amb els nous Renault Clio V , Renault Captur II i Nissan Juke II. Segons informen des de França, els models de Dacia no faran servir a l detall la mateixa plataforma que els Renault i Nissan, ja que incorporaran la nova sub-plataforma CMF / B «Low Spec» o de baix cost.

De manera específica, alguns elements estructurals del xassís sí que serien comuns, no així els elements inclosos en els capítols de seguretat i d’entreteniment / multimèdia a bord. En el cas dels nous models de Dacia, en els dos apartats comptaran amb menys elements i amb unequipamiento una mica menys sofisticat i avantguardista.

Dacia Sandero Stepway 2019: híbrid, dièsel i gasolina

Una de les grans novetats en la tercera nova generació del Dacia Sandero residirà en la incorporació d’una versió híbrida no endollable similar a la que estrena el Clio E-Tech a la cinquena generació de l’utilitari de Renault. D’aquesta manera, el Sandero Stepway III podrà comptar amb una versió híbrida de baixes emissions d’uns 135-140 CV de potència, i, a més, la variant més exclusiva i eficient en la gamma.

Dacia Sandero Stepway 2020: última hora del SUV urbano barato

El Sandero Stepway 2020 hauria d’oferir el nou motor turbo de gasolina 1.0 TCe de tres cilindres i 100 CV que reemplaçarà l’anterior bloc 0.9 TCe. Tampoc caldria descartar un esglaó per sobre el nou motor 1.3 TCe amb filtre de partícules i 115 CV. D’altra banda, per als que prefereixin el dièsel, hauria d’estar disponible l’última evolució de l’propulsor 1.5 Blue dCi de 95 CV.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments