BMW Concept i4: coneixem alguns detalls

No serà el primer elèctric de BMW, però el futur i4 serà el model que reculli el testimoni d’aquests Sèrie 3 i Sèrie 5.

BMW i4: UN GRAN COUPÉ ELÈCTRIC

El Concept i4 presentat fa unes setmanes en dates del cancel·lat Saló de Ginebra prefigura a aquest futur model elèctric que BMW també ha deixat veure, pertinentment camuflat, rodant en el seu versió de carrer en diferents fases de proves dinàmiques. Les dades sobre el futur i4 que haurà d’arribar a el mercat ja a 2021 són encara escassos més enllà de les especificacions de la seva mecànica elèctrica, però ens podem fer una idea del seu objectiu i orientació quan la pròpia BMW l’ha presentat com el seu futur «model elèctric del segment premium de mida mitjàna». Per tant, sembla, i d’acord amb aquest número 4, que serà l’equivalent en clau elèctric al BMW Sèrie 4 Gran Coupé. En qualsevol cas, serà, després de l’i3 (el primer elèctric de la marca) i el proper BMW iX3 (el seu primer SUV elèctric), que veurem aquest mateix any, la seva primera berlina elèctrica i només un més d’una llarga llista de models elèctrics basats tots ells en la 5a generació de la tecnologia eDrive que BMW ha desenvolupat per afrontar els nous desafiaments de l’automòbil.

BMW Concept i4: todas las claves de la berlina eléctrica i4 que llegará en 2021

BMW I4: UNA GAMMA MECÀNICA

El Concept i4 s’ha presentat amb una configuració mecànica composta per un motor elèctric de 390 kW – 530 CV – , que es posiciona en termes de rendiment a el mateix nivell que alguns dels millors motors V8 de combustió interna que té la marca. No obstant, en el futur i4 de producció s’oferirà tota una gamma de versions amb diferents nivells de rendiment . El Concept i4 de Ginebra mostrava també una versió d’una bateria escalable de ions de liti desenvolupada per BMW, composta per mòduls d’alta densitat, amb una capacitat, en aquest cas, de 80 kWh , que li permetria una autonomia de fins a 600 km en cicle WLTP . BMW ha destacat la construcció extremadament prima i l’alta densitat de la seva bateria, amb les avantatges d’espai, ubicació i pes (els aproximadament 550 quilos serien un bon compromís) que per al benefici dinàmic i funcional de l’i4 suposaria.

BMW i4: CARÀCTER ELÈCTRIC

Són moltes les característiques especials que reuneix el Concept i4 més enllà del seu sistema de propulsió. Una d’elles és el so. Aquest futur i4 tindrà un so molt particular, desenvolupat «ad hoc» pel compositor Hans Zimmer -Oscar per la banda sonora del Rei Lleó-, juntament amb l’especialista en aquesta àrea de BMW, Renzo Vitale. L’objectiu buscat ha estat fer més emocionals i audibles els BMW elèctrics, oferint un món sonor i una experiència contínuament canviant a través dels diferents maneres de conducció que BMW també ha desenvolupat per a la seva nova generació de vehicles elèctrics: Core, Sport i Effcicient . Aquestes maneres també permetran als conductors explorar totes les facetes de sistema de propulsió elèctric, modificant el lliurament del motor i de les bateries, a més de canviar l’entorn de conducció basat en un nou sistema operatiu de pròxima generació que s’estrenarà, precisament, en el i4 de producció.

BMW Concept i4: todas las claves de la berlina eléctrica i4 que llegará en 2021

BMW i4: NOU AMBIENT

L’electrificació de BMW vindrà acompanyada de sistemes que s’automatitzaran cada vegada més la conducció . Pel Concept i4, BMW ha proposat un lloc de comandaments minimalista orientat i centrat en el conductor, on destaca un display panoràmic i corbat compost per dues pantalles. S’han integrat tecles i mans d’accés directe en el propi equip multimèdia i ha substituït el pom tradicional del canvi per un elegant Joystick acabat en vidre.

BMW Concept i4: todas las claves de la berlina eléctrica i4 que llegará en 2021

BMW i4: CONCEPTE DE SÈRIE

Veurem un i4 de carrer tan avantguardista com el concepte? Segur que l’estil de la nova generació d’elèctrics transmetrà inequívocament la seva naturalesa mecànica i un inconfusible estil BMW . El que faci bo el i4 de carrer del Concept encara és un secret, però moltes de les seves idees estilístiques no cauran en sac trencat. D’antuvi, el Concept i4 adopta trets del passat amb funcions de futur.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments