CIRCUITS: Seat utilitza la impressió 3D per fabricar components del cotxe de competició

Aquest és el cotxe de competició de Seat, el León Cupra. És una versió de pista del cotxe de carretera, dissenyat per a competir en el Campionat Mundial de Turismes. Els compradors poden comprar el seu cotxe en el lloc web oficial de Cupra – i la marca diu que és el primer cotxe de competició disponible per a demanar en línia.

Igual que el Leon Cupra de carretera, està propulsat per un motor de gasolina de 2,0 litres i quatre cilindres amb turbocompressor. No obstant això, quan el motor estàndard té una potència de 296 CV i 400 Nm de parell, aquesta versió de pista produeix 335 CV i 410 Nm de parell, suficient per a un temps de 0-100 en 4,5 segons.

Aquest cotxe de competició també rep una sèrie de millores en el xassís, incloent un sistema de suspensió totalment ajustable, frens de disc de major diàmetre i una gàbia anti-volcades i un seient de carreres aprovats per la FIA. Hi ha una llista igualment extensa de millores aerodinàmiques, incloent un nou diferencial davanter, un capó ventilat i un enorme aleró posterior.

El més interessant, no obstant això, és que el cotxe compta amb miralls retrovisors impresos en 3D, preses d’aire i conductes de refrigeració. La companyia diu que els components poden suportar vents de fins a 180 mph, i que la resina utilitzada en la seva construcció és considerablement més lleugera que el plàstic convencional, la qual cosa ajuda a millorar el consum.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments