HISTÒRIC: Panizzi i el trencant de la Cantina en el RallyRACC Catalunya de 2002

«Mestre de l’asfalt». Aquest és el sobrenom que els britànics li van donar a Gilles Panizzi. Estem a principis de la dècada de 2000, i el pilot de ral·li francès associat al seu germà Hervé està demostrant ser imbatible quan el Campionat Mundial de Ral·lis sobre les carreteres d’asfalt. Tour de Còrsega, Sant Remo, Catalunya, tots els esdeveniments que la parella francesa domina al volant del cotxe de referència del moment, el Peugeot 206 WRC.

Al març de 2002 en un ral·li a Catalunya, on s’enfronten als Mitsubishi Lancer, Subaru Impreza i Ford Focus. I què passa amb l’ascens dels «cosins» del PSA, els Citroën Xsara WRC dirigits per Philippe Bugalski, Jesús Puras i un jove conductor molt prometedor, Sébastien Loeb?

En aquell 24 de març, l’últim dia de la competició, es fa la part més difícil per als germans Panizzi. Sense haver avisat al seu germà per endavant, Gilles, en passar pel famós trencant de la cantina, ple de gom a gom d’espectadors, es llança en un espectacular 360°, saludant a la multitud en passar, mentre que el seu germà i copilot, Hervé li llança un famós «Ho, Ho!?!». «De sorpresa! Es perden uns pocs segons, però el 206 no es preocuparà d’anar a buscar un altre èxit en el Campionat Mundial de Ral·lis, una seqüència filmada que donarà la volta al món!

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments