Fórmula 1: Todt dubta de que els afeccionats vulguin tornar als circuits després de la pandèmia

La pandèmia del coronavirus ja ha obligat a cancel·lar o posposar les nou primeres carreres de la temporada de F1, i és poc probable que altres esdeveniments segueixin endavant mentre el món tracta de traçar un camí per a sortir de la crisi.

Però encara que Todt confia que la F1 pugui elaborar un calendari a la fi d’enguany, diu que podria haver-hi reticència per part de moltes persones que desitgen assistir al que una vegada van ser esdeveniments esportius normals.

«Un altre problema que haurem d’enfrontar és l’interès», va dir a Motorsport.com en una entrevista exclusiva.

«Perquè quan tot això acabi, encara voldràs anar a una carrera? Encara vols anar a una competició esportiva? Encara voldràs anar al teatre? Encara voldràs anar al restaurant, al cinema?

«Així que hauràs d’aprendre a començar de nou, perquè en aquest moment tots estem confinats»

Todt creu que si la F1 pot celebrar dos o tres grans premis al mes, llavors és possible fer un calendari de fins a 18 carreres si les coses poden posar-se en marxa al juliol o agost.

Però diu que més enllà que els afeccionats tinguin ganes en tornar si la pandèmia no està sota control, alguns dels actuals promotors de carreres poden decidir que seria inapropiat celebrar una carrera ja que el nombre de morts per coronavirus continua augmentant.

«Una vegada que sapiguem que podem començar, crec que realment podríem veure dos o tres grans premis al mes», va explicar Todt.

«Si comencem al juliol/agost i anem a desembre, tenim sis mesos, de cinc a sis mesos, multiplicats per tres i et dóna una opció.

«Però no oblidem que podem enfrontar-nos a situacions en les quals un organitzador pot albergar l’esdeveniment amb seguretat però finalment digui: ‘No vull’. No em sento amb ganes d’organitzar l’esdeveniment’.

«Així que, en última instància, aquest tipus de situació poden ocórrer. Un esdeveniment és una celebració, i és el que vaig dir abans: podem estar en una situació en la qual tot està preparat per a fer-ho però no hi ha un sentiment real per a celebrar-lo».

Un escenari que ha sorgit és que la temporada de F1 del 2020 es retardi i que s’acabi a principis del 2021.

No obstant això, Todt va dir que creia que aquesta opció era poc probable, encara que la decisió final sobre aquest tema la prendrien els propietaris de la F1, Liberty Media.

«Crec que és alguna cosa que s’ha discutit i que està en mans dels titulars dels drets comercials», va dir. «Podrien tenir alguns contractes comercials, així que per a nosaltres, com a òrgan de govern, la decisió és a dir sí o dir no. Però no sembla probable».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments