WRC: Solberg en contacte amb dos marques per a gestionar un nou equip a partir de 2022

El campió 2003 del WRC, Petter Solberg, va ratificar que porta endavant un projecte per a complir amb el seu somni de dirigir un equip associat a un fabricant en el WRC. Segons el noruec, continuen les gestions amb dues marques i ja es disposa del personal necessari. Encara que la pandèmia del Covid-19 manté al projecte en pausa, l’horitzó és el de 2022.

Als seus 45 anys, l’ex pilot de Ford, Subaru i Citroën continua amb la missió de convertir-se en el futur director d’un equip oficial dins del Mundial de Ral·lis. El noruec vol aconseguir una fita similar al del Mundial de Rallycross, quan va estar al capdavant del PSRX Volkswagen Sweden, l’estructura bicampiona de 2017 i 2018.

«Vull tenir el meu propi equip. L’objectiu es tracta de guanyar i aquest és el meu únic enfocament”, va declarar Petter Solberg a la versió noruega de Eurosport. “Tinc un somni i és molt clar: tenir la meva pròpia estructura oficial i triomfar amb ella”.

Solberg ja fa uns mesos enrere havia admès que portava temps treballant per a atreure a un nou fabricant amb el qual pogués guanyar un títol en el Mundial de Ral·lis. En aquell moment, el noruec també va suggerir que el seu propi equip, derivat del World RX, podria servir com a base per a començar el projecte.

«Treballar al costat de dos fabricants, amb els quals ja portem molt temps de gestions. Conec el termini de temps que necessitem per a construir un equip, un cotxe i coses així. Tot el treball de fons ja està fet i ha avançat molt bé. A més, ja tinc a les persones adequades en cadascuna de les àrees. Tot el que haig de fer és pressionar un botó i la pilota començarà a rodar”, va declarar Petter Solberg.

“A diferència d’altres equips, no vull estar preocupat o enfocat en múltiples assumptes. Faré les coses a la meva manera, sense polítiques”.

Al marge dels encoratjadors plans, la vigent pandèmia mundial del coronavirus s’ha convertit en un factor que momentàniament ha congelat al projecte. Malgrat això, Petter Solberg va admetre no tenir cap tipus de pressa per a concretar el projecte en 2022, quan el WRC hauria d’efectuar el seu canvi de normativa als Ral·li 1.

“El pla era arribar a 2022. Però de moment, tot està parat i això és alguna cosa que hem de respectar. Si aconseguim concretar això en 2022, 2023 o 2024, és alguna cosa que no em causa cap estrès o pressa en aquest moment”, va dir el noruec en Eurosport.

Oliver, el seu fill, fóra dels seus plans

El seu fill Oliver, qui competeix amb suport de Skoda al WRC, no té cap mena d’intenció per oferir-li facilitats o beneficis perquè formi part del futur equip oficial.

“Oliver ha d’arreglar-se per si mateix. Per a dir-ho sense embuts: si tinc un equip en el futur i les coses van bé, depèn d’ell demostrar que és prou bo com per a unir-se al meu equip”.

“Crec que has de treballar pel teu compte per a aconseguir un objectiu. No faig això per Oliver, ho faig per mi mateix. Oliver té el seu rol i només ha de treballar per a aconseguir-ho. A més, no sóc algú que agradi de donar beneficis perquè alguna cosa succeeixi en el futur. Has de demostrar el teu nivell i necessites mantenir una bona regularitat i enfocament. Així és com funcionen les coses”, deia Solberg.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments