El nou Mazda6 2022 impressiona

Es venia rumorejant que el Mazda6 de nova generació comptaria amb un disseny realment sorprenent i atractiu, amb una carrosseria impactant i amb molts detalls estètics que podrien recordar a les línies de l’espectacular prototip Vision Coupé presentat en l’edició 2017 del Tòquio Motor Show.

Mazda6 2022: nuevos datos de una súper berlina que te sorprenderá

Segons les informacions no oficials que ens arriben des d’Alemanya i Regne Unit, els enginyers de Mazda estarien ja immersos en el desenvolupament tècnic de la nova berlina nipona, una nova generació que hauria d’estar llesta per a la seva estrena oficial a la fi de 2022, mentre que la seva comercialització no arrencaria fins a l’any 2023.

En una recent publicació de l’edició digital de la revista Car&Driver, s’assenyala que el nou Mazda6 recorrerà a una nova plataforma tècnica, amb motor davanter longitudinal, tracció posterior i amb la possibilitat de poder tindre sota el seu capó nous motors de gasolina de sis cilindres en línia amb tecnologia Skyactiv-X i sistema d’hibridació lleugera de 48V.

La marca japonesa estaria replantejant totalment la seva berlina per a oferir un vehicle amb similar arquitectura tècnica als BMW Sèrie 3 i Sèrie 5, encara que això sí, complementat amb la tecnologia Skyactiv-X cent per cent de Mazda, tot un sant i senya en el present i futur de la companyia nipona.

Mazda6 2022: nuevos datos de una súper berlina que te sorprenderá

A diferència del prototip Vision Coupé Concept, l’interior del qual estava configurat per a quatre ocupants, és més que probable que la versió definitiva del futur Mazda6 2022 modificarà notablement l’habitacle, fent-lo més espaiós, pràctic i amb capacitat per a cinc passatgers.

Respecte a tipus de carrosseria que tindrà el futur Mazda6 2022, inicialment es posa damunt de la taula una més pràctica i tradicional de quatre portes amb marcats estil coupé en la seva zona posterior, a més d’una més esportiva, lúdica i exclusiva de tipus coupé de tres portes. Aquesta nova carrosseria més esportiva podria ocupar el “buit” que en el seu moment van deixar els RX de Mazda. Suposa aquesta nova possibilitat el retorn al motor rotatiu? De moment, no hi ha cap informació oficial sobre aquest tema, ja que Mazda hauria de valorar la rendibilitat d’aquests motors actualitzats als temps presents i, en el cas que poguessin tenir viabilitat, com poder combinar-los amb sistemes híbrids o híbrids endollables.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments