BMW M4 Coupé 2021, primeres filtracions

Un dels llançaments més importants de BMW serà el nou Sèrie 4, en versions de carrosseria Coupé, Cabrio i Gran Coupé.

Estalvi de pes, nova evolució de la plataforma modular longitudinal CLAR i una nova interpretació de la graella davantera són elements comuns que compartiran cadascuna de les tres carrosseries. Ara bé, convé aturar-se en com serà una de les versions més esperades i desitjades per als fanàtics de BMW, en aquest cas, com serà el nou M4 Coupé .

L’estrena del nou BMW M4 Coupé tindrà lloc, amb tota probabilitat, a començaments de 2021, uns mesos després de l’inici de la comercialització de la resta de la gamma de la Seria 4. Les últimes imatges espia d’un vehicle amb carrosseria coupé, amb el corresponent «vestit de camuflatge» i amb diversos elements estètics i aerodinàmics típics en els cotxes esportius ens donen una pista que la firma alemanya està posant a punt el M4 coupé, un vehicle que no defraudarà ni als incondicionals de la marca ni a altres conductors amants dels vehicles d’altes prestacions que en el passat van conduir «pura sang» d’altres fabricants. Aquestes imatges espia han estat captades en els voltants del Circuit de Nürburgring i en algunes carreteres properes a Munic.

BMW M4 Coupé 2021: primeros datos del nuevo y espectacular deportivo

BMW M4 Coupé prototip

El «contundent» vestit de camuflatge que munten les versions prototip de l’M4 Coupé 2021 impedeix apreciar amb claredat com serà el seu disseny final, tot i que hi ha diversos detalls que es deixen entreveure, com la graella davantera amb la nova reinterpretació del doble ronyó. Sembla que tindrà un aspecte una mica menys radical que el mostrat pel Concept 4, on aquesta graella era exagerada, una carrosseria rebaixada, faldons laterals, llantes d’aliatge de nou disseny i diversos additius aerodinàmics repartits per tota la zona perifèrica de la carrosseria.

Segons apunten des d’Alemanya i d’acord amb algunes imatges espia publicades en alguns blocs, l’interior del BMW M4 2021, sembla ser que podrà combinar-se amb una caixa de canvis manual de sis velocitats, tal com es testifica en les imatges espia.

A més d’aquesta caixa de canvis manual de sis velocitats, tot fa pensar que el futur BMW M4 Coupé 2021 també es combinarà amb una caixa del canvi automàtica de 8 velocitats amb sistema de convertidor de parell, en lloc de la de tipus de doble embragatge que incorporava el M4 Coupé anterior.

BMW M4 Coupé 2021: primeros datos del nuevo y espectacular deportivo

BMW M4 Coupé 2021: motorització

Per impulsar-se, el BMW M4 Coupé 2021 hauria de recórrer a l’última evolució del motor de gasolina TwinPower turbo 3.0 de sis cilindres en línia amb doble turbo que va debutar en primer lloc en els més recents BMW X3 M i X4 M. en el cas de la nova M4 Coupé, s’oferirien a l’almenys dos nivells de potència d’uns 480 CV i 510 CV (aquesta última versió per a la variant especial M4 Competition).

A l’igual que l’actual BMW M5, el nou M4 Coupé 2021 incorporaria un sistema dinàmic de tracció total amb l’opció de poder desconnectar l’eix davanter, rebent tot l’arsenal de força el eix posterior. Amb la incorporació de la tracció total i amb la inclusió de nous programes de conducció, des d’Alemanya asseguren que el nou M4 Coupé 2021 serà un vehicle més agradable de conduir en el dia a dia, però sense oblidar el seu costat més radical i passional, és a dir, sense deixar de banda el caràcter gairebé indomable d’un bon BMW esportiu de soca-rel.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments