DTM: Curses sense aficionats, la possible solució per al calendari 2020

Tant a Alemanya com a Bèlgica els grans esdeveniments estan prohibits fins al 31 d’agost degut a la pandèmia de coronavirus. No obstant això, l’organització del DTM, ITR, no cancel·larà les carreres afectades a Norisring (11 i 12 de juliol) i a Zolder (8 i 9 d’agost).

Timo Glock

L’organització estan lluitant pel clàssic a Norisring

«Actualment estem investigant en quina mesura les noves prohibicions d’esdeveniments a Alemanya i altres països podrien influir en les nostres carreres DTM planificades i també estem en constant intercanvi amb els nostres socis locals d’esdeveniments referent a això», aclareix un portaveu del ITR. «Tan aviat com hi hagi un nou estat de la situació, informarem el públic .

Encara que es dóna «màxima prioritat» a la seguretat i la salut i la planificació i execució dels esdeveniments «sempre de conformitat amb els reglaments oficials vigents», l’objectiu continua sent «tornar a la pista de carreres tan aviat com sigui possible i justificable des del punt de vista de la seguretat i la salut».

Jocs de fantasmes: Oportunitat per al DTM?

El fet que el ITR s’abstingui de cancel·lar l’inici de la temporada a Nuremberg té a veure amb el fet que a Alemanya, els propis estats federals decideixen com es defineix i aplica detalladament la prohibició dels grans esdeveniments. Fins ara, no obstant això, aquests detalls són encara desconeguts. Per tant, té sentit aclarir els fets per endavant abans de prendre una decisió.

El ministre de Baviera, el president Markus Söder, va declarar el dijous després d’una reunió del gabinet a Munic que considera que els anomenats jocs fantasmes en el futbol són «concebibles». En les pròximes setmanes es discutirà si això és realment factible.

La pròpia lliga està preparant un intensiu calendari i, com veig i escolto a primera vista, molt bon concepte d’higiene. Ara ho avaluarem de nou amb exactitud i després hem de veure si es permeten els jocs de fantasmes. Així que els jocs amb els espectadors certament no, però les altres coses han de ser avaluades», Söder està disposat a comprometre’s.

El Primer Ministre Söder un fan de Norisring

Markus Söder

© Audi AG

Encara que el cap del DTM Gerhard Berger havia cancel·lat les carreres sense espectadors fa més d’una setmana, ITR també està estudiant aquesta opció segons informa el web ‘Motorsport-total.com’.

«El DTM sempre ha estat molt orientat als fans», diu un portaveu del ITR. «Volem entretenir i entusiasmar als nostres fans amb el nostre esport de la millor manera possible.»

El Primer Ministre de Baviera Söder: No sols un fanàtic de Nuremberg sinó també de Norisring

Per al Motorsport Club Nuremberg (MCN), una «carrera fantasma» seria un gran desafiament financer per sobre de tot, ja que la construcció del circuit de carrer de Dutzendteich és molt costosa, però sense tribunes i espectadors, els costos serien menors. D’acord amb el contracte actual un depèn dels ingressos de les entrades, però tal vegada podria ser renegociat i es podria trobar un arranjament especial amb el ITR.

I tampoc es pot descartar de moment un ajornament de la carrera, com en Zolder. A més, el propi primer ministre bavarès Söder ve de Nuremberg i ja és un convidat habitual del clàssic del DTM.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments