WRC: Japó ja té itinerari, el Safari espera

El Ral·li del Japó tindrà en 19 trams sobre asfalt i serà l’última cursa de la temporada, a falta de saber de l’evolució del calendari pel COVID-19.

A partir d’aquesta temporada, el ral·li asiàtic és el nou esdeveniment de clausura del Campionat Mundial de Ral·lis després d’haver tornat al calendari només aquesta temporada.

Fa unes hores, els organitzadors de la carrera han revelat les característiques bàsiques de la prova, que ara com ara està programada del 20 al 22 de novembre, constarà de 19 especials i 310 quilòmetres cronometrats i 1.360 en total.

El parc de servei estarà situat al Parc Commemoratiu de la Expo de Aichi (Parc Morikoro) en Nagkute, Prefectura de Aichi. Entre els 19 trams programats, 5 d’ells seran súper especials que hauran d’atreure al públic. 3 de les súper especials se celebraran entre el dissabte i el diumenge al Parc Morikoro, mentre que 2 més se celebraran al Parc Central de Okazaki el dissabte.

Els organitzadors del Ral·li del Japó han anunciat que faran tot el possible perquè la carrera es dugui a terme el cap de setmana ja programat, sense cap mena d’ajornament. S’espera que a finals de novembre, la pandèmia de COVID-19 hagi estat continguda i dissipada.

El Safari espera nova data

Els organitzadors del Ral·li Safari han posat un límit de temps per anunciar el possible ajornament de la carrera però, de moment, tot està en silenci. El Ministre d’Esports del Govern de Kenya, els promotors del WRC i la FIA van parlar a principis d’aquesta setmana, però no s’ha pres cap decisió.

Encara que el Ministre d’Esports ha mantingut les portes obertes per a mantenir el Safari en el cap de setmana fixat des de fa algun temps (16 al 19 de juliol), les xifres relatives a la pandèmia de COVID-19 en l’Estat africà no auguren res bo.

Aquests, de fet, estan creixent lentament. Segons el comunicat oficial més recent del govern, dels més de 10.000 test fets fins ara, 246 van donar positiu. Lamentablement, el nombre de morts també ha augmentat, arribant a 11, igual que el nombre de persones hospitalitzades en vigilància intensiva, que ara és de 53.

se-pospone-el-rallye-safari-de-kenia

Els promotors de la WRC i la FIA han decidit deixar un ampli marge de decisió als promotors de les carreres que formen part del calendari de la WRC, per la qual cosa sembla que Kenya està tractant d’ajornar la decisió el més possible per a veure si pot salvar la cursa.

De fet, sembla que el retard en les comunicacions relatives a l’ajornament de la carrera es deu a un acord sobre el període de recuperació de l’esdeveniment, òbviament no trobat encara entre les parts. S’esperen nous esdeveniments en les pròximes hores, en les quals el govern hauria d’actualitzar la situació relacionada amb el Ral·li Safari.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments