Ford descarta un Focus RS per a l’actual generació

La quarta generació del Ford Focus porta ja bastant temps en el mercat, es va llançar a la tardor de 2018 i, al cap d’un any i mig, l’espera per la variant RS començava a fer-se massa llarga… i més que es farà: la marca de l’oval ens ha confirmat que no contempla un nou Ford Focus RS.

“No tenim contemplat una versió RS sobre l’última generació de Focus. El motiu ve derivat dels cada vegada més exigents estàndards d’emissions de CO₂ a nivell europeu, així com l’elevada fiscalitat associada al CO₂ i els alts costos de desenvolupament que requeriria una versió RS que per a complir amb aquests estàndards hauria d’incloure també algun tipus d’electrificació per a un volum reduït de vehicles”, Antonio Chicote, cap de Premsa de Ford España.

Nou Ford Focus RS

A falta d’un nou Ford Focus RS, caldrà conformar-se amb la variant ST del model, més modesta i que equipa un sistema de tracció davantera, en lloc de l’integral, però que encara així compta amb 280 CV (190 en la seva variant dièsel) i 420 Nm de parell màxim per a accelerar de 0 a 100 km/h en menys de sis segons.

“No obstant això, seguim molt compromesos amb els nostres vehicles Ford Performance a Europa com a part del nostre ADN, sent els nostres màxims exponents els premiats (prova) Focus ST i (prova) Festa ST, així com el (prova) Mustang i el (prova) Ranger Raptor“, ha afegit Antonio; quatre models que hem provat i que ens han encantat.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments