WRC: Una normativa més flexible per ajudar a sortir de l’actual situació

Com el Campionat Mundial de Ral·lis continua inactiu a causa de la pandèmia de coronavirus, la FIA està preparant un enfocament més «flexible» de certes normes i reglaments per a l’homologació dels cotxes la pròxima temporada.

Una de les preocupacions dels equips de fabrica és el treball de desenvolupament que s’està realitzant en els cotxes ara mateix i les implicacions per al 2021.

Actualment, tan aviat com una peça recentment homologada – implementada a través d’un «comodí» d’homologació – s’ha instal·lat en un xassís particular, aquest cotxe no pot ser retornat a una especificació anterior.

Com la temporada 2021 serà el cinquè i últim any del cicle actual d’homologacions, els equips estan interessats en evitar la construcció de nous cotxes i preferirien utilitzar les existències de cotxes i peces actuals en un esforç per contenir els costos.

El director de Ral·lis de la FIA, Yves Matton, ha dit que el consell d’administració estava parlant amb els equips sobre aquesta situació setmanalment i estava disposat a treballar junts.

«Els preguntem tot el temps: quina és la reacció de l’alta direcció i del consell?», va dir Matton a DirtFish. «Hem tingut un vot electrònic sobre els jokers (comodins) la setmana passada i mostrarem flexibilitat en pro del campionat i per a tots els equips.

«Crec que la situació de cada fabricant podria ser diferent i quan dic [estarem] mostrant flexibilitat, és només en interès del campionat i per a tenir a tots els interessats involucrats en el futur».

En preguntar-se-li si hi hauria un canvi en les regulacions per a acomodar aquesta flexibilitat en la pròxima temporada, Matton va afegir: «Només pot basar-se en un acord comú dels fabricants i la FIA.

«Les coses hauran d’adaptar-se, però només de comú acord en interès del campionat i de les parts interessades i no amb pressa. La situació evoluciona cada setmana i no vull que prenguem decisions que no estiguin basades en els últims fets. Volem prendre decisions basades en la sortida d’aquesta crisi».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments