El nou Opel Mokka arribarà amb versió elèctrica el 2021

Ja fa temps que sabem que l’Opel Mokka estrenarà aviat la seva nova generació, que hem vist tant en recreacions com en fotos espia , i ara el fabricant alemany ha confirmat el que era ja un secret a veus. Aquest SUV tindrà una versió totalment elèctrica, que a més serà la primera a arribar als concessionaris de la marca.

Aquesta segona generació de l’Opel Mokka, a més, prescindeix de la X que portava la seva denominació fins ara, tornant així als seus orígens, ja que, inicialment, quan es va llançar el model en l’any 2012, tampoc es deia Mokka X , sinó simplement Opel Mokka. A seques.

Tecnologia híbrida

Com ja sabíem, el tot camí alemany farà ús de la plataforma CMP, de el Grup PSA, de manera que, per a la versió zero emissions, podem esperar les mateixes especificacions tècniques que el seu germà 100% elèctric, el Opel Corsa-e , i dels seus cosins, com els Peugeot i-208, i-2008 o el DS 3 CROSSBACK Correu Tibi .

Això vol dir que hauria de comptar amb un motor elèctric de 100 kW de potència, és a dir, 136 CV, i 260 Nm de parell màxim, així com amb una bateria de ions de liti , amb una capacitat útil de 50 kWh. En el SUV de Peugeot, per exemple, l’autonomia homologada a cicle WLTP és de 320 quilòmetres.

L’oferta de motoritzacions comptarà, lògicament, amb variants de combustió, de manera que cal esperar que la gamma de gasolina estigui composta per versions de motor 1.2 PureTech, tricilíndric i turboalimentat, de 100 i 130 CV, així com pel bloc turbodièsel 1.5 BlueHDi, en dos nivells de potència, idèntics als gasolina. Això sí, comercialment, es denominaran 1.2T i 1.5D.

Per a 2021

El futur SUV continua el seu desenvolupament i, per ara, només ho hem vist com a prototip camuflat, encara que sabem, de la mà d’Opel, que podem esperar un habitacle completament digital. En qualsevol cas, hauria de descobrir-se abans que acabi l’any.

La producció de el nou Opel Mokka, llevat que hi hagi algun canvi de plans d’última hora, arrencarà en el quart trimestre del 2020, de cara a que els primers lliuraments a clients es portin a terme a principis de 2021.

Per acabar, cal recordar que l’Opel Mokka elèctric estarà disponible des del llançament i que serà el primer a arribar a producció i als concessionaris, tal com ha assegurat el fabricant alemany de el Grup PSA.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments