WRC: Pirelli vol començar a treballar ja amb els penumàtics de 2021

El cap de Pirelli, Mario Isola, creu que el temps del fabricador italià de pneumàtics en la Fórmula 1 beneficiarà el seu retorn a temps complet en el Campionat Mundial de Ral·lis de la FIA la pròxima temporada.

La companyia amb seu a Milà torna a l’elit mundial dels ral·lis després de deu anys, amb un contracte d’equipament exclusiu de quatre anys, vàlid a partir de 2021, similar al que la companyia milanesa té en la Fórmula 1 des de 2011.

«Hem après molt durant el nostre temps en la Fórmula 1 i encara estem aprenent», va dir Isola a Wrc.com. «Podem transferir aquest coneixement al Campionat Mundial de Ral·lis en termes de logística i els nostres mètodes de treball, així com per als propis pneumàtics. Pirelli sempre ha tingut una increïble herència en els ral·lis, és part de l’ADN de la companyia. Per això és molt important per a nosaltres ser allí de nou.

Les proves dels pneumàtics 2021 de Pirelli per al WRC començaran tan aviat com s’aixequin les restriccions del Covid 19 a Europa. Isola es va referir de nou al treball de desenvolupament en la Fórmula 1, afegint:

«Quan miro la Fórmula 1, gràcies a les simulacions hem de fer molta feina per endavant abans de sortir a la pista. Amb un cotxe de ral·li és diferent. És difícil simular el rendiment sobre terra o en diferents superfícies, però podem treballar una mica en això. Podria ser un bon punt de partida. Amb sort, podem començar a provar el nostre producte abans i posar-lo en producció».

Pirelli no ha subministrat cap equip de fàbrica des de finals de 2010, però segueix en producció i actualment subministra el WRC 2 i el WRC Júnior.

Isola va continuar:

«Tenim un producte. Ja subministrem tots els cotxes del WRC 2, així que tenim un producte per a cotxes de tracció a les quatre rodes. Estem treballant en la durabilitat d’aquest pneumàtic així com en el seu rendiment. Tenim confiança i esperem amb ànsies la pròxima temporada».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments