DAKAR: El Dakar 2021 tindrà categoria de vehicles clàssics

Hi haurà una nova categoria que completarà per al gener de 2021 en paral·lel amb les actuals de motos, quad, cotxes, SSV i camions. Hi podran participar, de moment, cotxes i camions anteriors a 2000 i serà denominada com Classic .

La iniciativa de David Castera , director del ral·li, i el seu equip arriba després de les peticions de diversos pilots i la moda d’esdeveniments amb vehicles clàssics dels últims anys.

«S’estan fent moltes carreres amb cotxes clàssics una mica a tot arreu des de fa uns 10 anys, i ho hem tingut en compte. També hi ha pilots que m’ho han demanat en els últims temps i ara que estic al capdavant del Dakar … Ho hem vist també aquest any amb la presència de Jackie Ickx i Huber Auriol al bivac, hi ha alguna cosa especial. Perquè el Dakar té les seves arrels, la seva essència, en els anys 80 amb tota la història de Thierry Sabine i ara tractem de seguir aquesta essència. Em sembla interessant barrejar les dues realitats enguany per poder mirar cap enrere i gaudir d’aquest llegat «, va comentar Castera a Motorsport.com .

«La història del Dakar ve de llavors, ara intentarem mantenir-la i és interessant que vehicles llegendaris puguin compartir bivac amb la tecnologia actual».

Els vehicles enquadrats en la categoria Classic tindran un recorregut adaptat a la seva característiques i fiabilitat, però sortiran totes els matins al costat de la resta de participants. A més, l’organització vol controlar les seves velocitats, donada la menor seguretat que presenten, a l’haver estat construïts fa diverses dècades.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments