Fórmula 1: Zak Brown: «Jo faria 14 o 15 GP en 10 circuits»

Les opinions sobre com organitzar el calendari de la F1 2020 es multipliquen. Zak Brown reconeix que l’objectiu marcat per la FIA i la FOM és molt ambiciós i que faria les coses d’una altra manera.

La voluntat dels líders de la F1 és poder col·locar 18 GP en poc menys de mig any, una tasca tremenda que suposarà una mitjana de tres proves al mes, un objectiu clarament ambiciós de cara a la situació en què ens trobem.

Zak Brown creu que una solució menys ambiciosa seria millor:

«La fórmula 1 està intentant programar amb 15 Circuits i 18 curses. Sóc una mica més pessimista que això, apostaria per 14 a 15 en 10 circuits. «

«Crec que farem algunes curses a Àustria, algunes a Silverstone. Si comencem a tenir problemes amb el viatge, crec que potser podrem veure viatges dobles en altres circuits. No crec que aquesta sigui la intenció, però suposo que tindrem algun entrebanc al llarg del camí. «

«Tot i que Àustria està a punt i potser també Silverstone, amb les portes tancades, no sabem si arribarà la segona onada [del virus]. Crec que serà quan embarquem en avions i haurem de volar a l’estranger quan el risc potencialment començarà a augmentar. Es parla de més curses a Europa.  Així, per a mi, de 14 a 15 curses, serà un campionat molt complet. »

Comentant com els propietaris de la F1, Liberty Media, estan fent front a l’actual crisi posterior a Austràlia, Brawn va dir:

“Continuen pagant. Han ajudat alguns equips, però crec que és bo perquè tots els equips poden necessitar ajuda. Crec que estan fent tot el possible per tornar a les curses, cosa que ens protegeix econòmicament. ”

«Estic molt impressionat amb Jean Todt [presidente da FIA]. Prenen bones decisions, bones recomanacions i, en particular, Jean pressiona fort sobre la partida pressupostària. Cal, i abans era necessari. Sempre que tots gestionem [a crise] bé i estiguem inclinats al problema, crec que hi ha oportunitats. Crec que és perillós si posem el cap a la sorra, si suposem que tot funcionarà. Això és perillós. ”

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments