Nous Giulia i Stelvio Quadrifoglio MY2020: bellesa a l’enèsima potència

Un esperit que continua sent dinàmic fins i tot en un moment en què les circumstàncies han requerit una pausa en el frenètic ritme habitual, i és per això que la marca Alfa Romeo no renúncia a presentar els seus models de majors prestacions fins i tot sense allunyar-se de casa. Una paradoxa que en realitat expressa perfectament la vitalitat i la passió que animen a la marca, juntament amb el desig d’involucrar als entusiastes i a tots els fans dels cotxes bells en un nou capítol, que combina pures prestacions amb novetats d’estil i tecnologia: la millor manera per a elevar-la a un nou nivell en perfecta coherència amb els valors històrics d’Alfa Romeo. La marca, que celebra la seva 110 aniversari enguany, sempre s’ha caracteritzat per la seva capacitat única de destacar, tant en les carreres com en les passarel·les dels concursos d’elegància. I ara, els 510 CV del 2.9 V6 Bi-Turbo de l’Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio es mostren amb un nou aspecte que enriqueix les prestacions de superdeportivo amb continguts inèdits i exclusius, i múltiples actualitzacions en termes de tecnologia, connectivitat i seguretat.

A l’espera de poder asseure’s al volant d’un automòbil, on el seient del conductor i el plaer de conducció ocupen un lloc central, la marca ha decidit anunciar totes les novetats a través d’una conferència de premsa virtual. Si bé les paraules no poden expressar totes les emocions suscitades al volant d’un Quadrifoglio, pot ser interessant aprofundir en els fonaments d’un model, com si s’estiguessin obrint les portes d’una sala de reunions, una de les tantes taules de treball en les quals es va concebre i va desenvolupar l’extraordinari projecte Quadrifoglio, una plataforma única que va sorgir literalment d’una fulla en blanc.

Un altre pas endavant en la identitat d’Alfa Romeo

I encara que amb el motor apagat, també en l’edició 2020, els nous Giulia i Stelvio Quadrifoglio són un aparador de l’excel·lència d’Alfa Romeo i una expressió encara més enèrgica de prestacions, ADN guanyador i estil inconfusiblement italià. La renovació de la gamma es completa amb aquest concentrat de sofisticades solucions tècniques i d’altes prestacions, vehicles que representen l’expressió més refinada d’un disseny funcional i típicament italià, amb l’inimitable estil Alfa Romeo. Les seves prestacions, en el més alt de la categoria, estan garantides pel potent motor 2.9 V6 Bi-Turbo, 100% d’alumini. És capaç de desenvolupar ni més ni menys que 510 CV i un parell màxim de 600 Nm a 2.500 rpm que es transmeten a les rodes a través del sistema Alfa™ Activi Torque Vectoring, assistit, en el Stelvio Quadrifoglio, per l’innovador sistema de tracció a les quatre rodes Q4. El canvi automàtic de 8 velocitats està calibrat per a optimitzar la fluïdesa i el confort, la qual cosa fa que els vehicles siguin fàcils de conduir en totes les maneres de conducció, però és en la manera RACE on transmeten tot el seu potencial, amb canvis de marxa fulminants en només 150 mil·lèsimes de segon. Cada Quadrifoglio està equipat amb múltiples sistemes dissenyats per a millorar el plaer de conducció i brindar al conductor l’experiència més emocionant i autèntica al volant: les suspensions actives Alfa™ Activi Suspension, el selector Alfa™ DNA Pro amb manera RACE i l’Alfa™ Activi Aero Splitter en el Giulia. Tots els sistemes estan coordinats i adaptats en temps real per la unitat de control Alfa™ Chassis Domain Control, garantint sempre al vehicle i al conductor les condicions ideals per a aprofitar al màxim les excepcionals prestacions del Giulia i Stelvio Quadrifoglio.

La banda sonora que acompanya l’experiència de conducció del client Quadrifoglio està garantida per un sistema de fuita Dual Mode de quatre sortides, encara més agressiu i fascinant en la manera Race. I a partir del Model Year 20, el client pot optar per equipar el Giulia i Stelvio Quadrifoglio amb un nou sistema de fuita Akrapovič, sempre Dual Mode, fet de titani amb terminals de carboni, que ofereix un so encara més sofisticat.

Qualitat i estil

L’estil italià d’Alfa Romeo expressa una simplicitat que és capaç d’ocultar la complexitat del procés creatiu del disseny. El resultat, un conjunt ergonòmic i harmoniós de línies i instruments, volums i espais que emboliquen al conductor, és un treball complex i sofisticat, però millorar un entorn dissenyat a mesura dels ocupants és una empresa encara més difícil. A l’interior, el nou disseny de la consola central té un impacte tàctil i visual sorprenent, i ofereix més espai per a guardar objectes. El volant i la palanca de canvis revestida de pell són nous, igual que els cinturons de seguretat ara disponibles en vermell o verd, així com en la clàssica versió en negre. I aviat estarà disponible una nova opció de tapisseria de pell calada per als seients esportius elèctrics d’alta subjecció. Aquesta nova opció amplia les possibilitats de personalització del Giulia i Stelvio Quadrifoglio, que es continuen equipant amb seients esportius d’alta subjecció en pell i Alcantara, com sempre de sèrie en aquestes versions. Els seients esportius amb estructura de carboni de Sparco continuen sent un opcional. La tecnologia a bord inclou un nou sistema de infoentretenimiento totalment renovat, amb pantalla tàctil central de 8,8 polzades, serveis connectats i una interfície redissenyada. Entre les novetats exclusives del Quadrifoglio cal destacar les pàgines de prestacions, pantalles específiques que permeten veure l’estat del vehicle en temps real (temperatures dels principals components mecànics, distribució de parell, pressió del turbo i potència utilitzada en temps real), a més de cronòmetres digitals per a mesurar els nivells d’acceleració i velocitat màxima. Referent a les novetats en l’exterior, Giulia i Stelvio Quadrifoglio s’equipen amb nous grups òptics posteriors de LED amb lents brunyides i un nou acabat negre brillant en el trilobulat davanter i els emblemes posteriors.

En el Stelvio debuten les noves llandes de 21″, específiques per a la versió Quadrifoglio.

L’emoció de les carreres i una quotidianitat més senzilla: ADAS de nivell 2

Finalment, amb el MY2020, també s’inclouen els nous sistemes ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), desenvolupats en col·laboració amb Bosch, per a una conducció autònoma de nivell 2 en el Giulia i Stelvio Quadrifoglio, sense alterar el plaer d’asseure’s al volant i que només actuen per a garantir la seguretat total i augmentar el confort en el trànsit dens o en viatges més llargs. És el nivell més alt de conducció autònoma en un equilibri perfecte entre el plaer de conducció i els sistemes d’assistència: es tracta del nivell 2, aconseguit per definició quan el conductor li dóna al vehicle el control de l’accelerador, els frens i l’adreça en determinades condicions, a través de sistemes electrònics que requereixen una vigilància contínua del conductor, però que l’ajuden brindant-li un major confort en viatges llargs. No obstant això, el conductor ha d’exercir un control continu, mantenint sempre les mans en el volant.

Aquestes són les principals tecnologies habilitadores del Quadrifoglio MY2020:

Assistent de manteniment de carril (Lane Keeping Assist): detecta si el vehicle s’està desviant del seu carril sense que s’hagi activat l’intermitent i avisa al conductor a través d’indicacions visuals i tàctils, intervenint activament retornant el vehicle al carril.

Assistent actiu d’angle mort (Activi Blind Espot Assist): vigila els angles morts posteriors informant sobre qualsevol vehicle que s’aproxima i corregint la direcció per a evitar una col·lisió.

Control de creuer actiu (Activi Cruise Control): ajusta automàticament la velocitat del vehicle per a mantenir una distància segura amb els vehicles que estan davant. En cooperació amb el sistema de reconeixement de senyals de trànsit, permet ajustar la velocitat programada en relació amb els límits obligatoris, per a una conducció més confortable.

Reconeixement de senyals de trànsit i control intel·ligent de velocitat (Traffic Sign Recognition i Intelligent Speed Control): aquest sistema utilitza la cambra de bord, reconeix els senyals de trànsit mostrant-les en la pantalla i alerta al conductor sobre el límit de velocitat actual.

El sistema suggereix que el conductor redueixi la seva velocitat al límit detectat. Si el conductor accepta, la configuració del control de creuer s’ajusta automàticament.

Assistent de trànsit dens i Assistent en autopista (Traffic Jam Assist i Highway Assist): per a complementar el control de creuer actiu, aquests sistemes també vigilen el posicionament lateral, mantenint el vehicle en el centre del carril en condicions de trànsit dens (Traffic Jam Assist) o en autopista (Highway Assist), a més d’ajustar la velocitat en funció dels límits obligatoris.

Assistent d’atenció del conductor (Driver Attention Assist): vigila la somnolència del conductor i activa una alerta si és necessari.

<iframe width="960" height="540"
src="http://www.media.fcaemea.com/es-es/video/embed/1128"
allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"
allowfullscreen></iframe>

Els colors, entre tradició i comunicació

Ja durant la presentació internacional als mitjans dedicada al llançament dels nous Giulia i Stelvio MY2020, a més de les múltiples novetats de producte presentades, es va explicar com ha evolucionat la lògica que hi ha darrere de l’elecció dels colors. Els dissenyadors d’Alfa Romeo han optat per un enfocament que aposta per despertar emocions, agrupant les carrosseries per «classe» i no simplement per tecnologia. Hi ha quatre categories: Competizione, que fa referència a la tradició esportiva de la marca; Metall, que ressalta el seu esperit dinàmic; Solid, dedicada a aquells que busquen el sentit pràctic; i Oldtimer, que evoca i reinterpreta el llegat Alfa Romeo.

Els nous colors Oldtimer són el sofisticat Rojo 6C Vila, l’impressionant Ocre GT Júnior i el nou color exterior Verd Mont-real, que debuta en els Quadrifoglio MY20. Aquest color és un homenatge a un de les icones de la marca, l’Alfa Romeo Mont-real que va debutar fa 50 anys.

L’elecció del color sempre ha estat un dels trets distintius d’Alfa Romeo, amb estudis detallats i resultats innovadors: la gamma Oldtimer es remunta a un llegat de prestigi, combinat amb innovació tecnològica. En els laboratoris Alfa Romeo, constantment s’experimenten nous efectes, nous pigments i noves tècniques d’aplicació, per a accentuar l’efecte escultòric de les línies de Giulia i Stelvio. Els colors, vinculats al llegat cultural i històric de la marca, estan estretament relacionats amb Itàlia. És per aquesta raó que encaixen perfectament en el context arquitectònic d’algunes excel·lències d’Itàlia, en un diàleg visual entre vehicle i país que també protagonitza la recent campanya de màrqueting desenvolupada amb AD Itàlia, la revista mensual del grup editorial Condé Nast i una autoritat en el món de l’arquitectura, el disseny, l’art i l’estil. El projecte fusiona el món del disseny amb la indústria de l’automòbil a través d’una narració fotogràfica dels nostres vehicles en combinació amb els patis i interiors d’habitatges de prestigi, acuradament seleccionades en col·laboració amb el nostre soci AD Itàlia. Itàlia és un recipient inesgotable que es mostra a través de la creativitat de personatges extraordinaris, però també a través de racons poc coneguts i ciutats amb un encant únic. En aquest projecte, AD Itàlia plasma a través d’un viatge l’autèntica obra d’art i màxima expressió de la bellesa italiana que són els cotxes Alfa Romeo. L’estil té el seu propi llenguatge, igual que el color, una característica estratègica i distintiva dels nostres automòbils i no sols un element estètic. Aquesta ha estat la motivació clau per a triar alguns dels racons que han protagonitzat aquest projecte. Per això i per molt més, Alfa Romeo representa una icona italiana atemporal. Però encara hi ha més, la campanya també aborda el tema molt actual que es resumeix en l’etiqueta #stayathome, amb un toc d’elegància i ironia, que ara és més necessari que mai.

Esportivitat al més alt nivell amb la nova i exclusiva línia d’accessoris Quadrifoglio de Mopar®

La marca Mopar® ha creat la nova i exclusiva Quadrifoglio Accessories Line per a ressaltar el caràcter esportiu dels models Alfa Romeo Giulia i Alfa Romeo Stelvio que cridarà l’atenció dels visitants amb un exclusiu sistema de fuita d’alt rendiment dissenyat en col·laboració amb Akrapovič, un kit de pilots posteriors brunyits i un color de carrosseria exclusiu. L’ús generalitzat d’un material tècnic, lleuger i segur com el carboni millora l’aerodinàmica, les prestacions i la relació peso/potència, a més d’accentuar l’elegant agressivitat estètica de les dues icones Alfa Romeo. Com a part de l’exclusiva Quadrifoglio Accessories Line, Mopar ofereix la graella davantera amb aplicació en “V”, les tapes dels retrovisors i l’aleró posterior també de carboni.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments