EL cotxe més venut durant el confinament

Des de l’inici de la crisi sanitària, l’aplicació de l’estat d’alarma i el tancament dels comerços (entre ells els concessionaris d’automòbils) el mercat s’ha desplomat amb xifres difícilment repetibles en el futur. A l’abril, les vendes van caure un 96, 5 per cent en comparació a el mateix període de 2019 . Per descomptat, l’atenció telefònica i en línia no ha estat suficient per suavitzar una caiguda històrica.

Per descomptat, la llista dels més venuts també ha donat un important tomb en els últims mesos. A l’abril es van vendre 4. 163 unitats, per les 128. 133 unitats que es van matricular en el mateix període de l’mateix any . Era d’esperar, per tant, que els models més populars fossin els que més patirien aquesta caiguda. I així ha estat.

Este es el sorprendente coche que ha sido el más vendido en España en el estado de alarma

Opel Crossland X, el més venut a l’abril de 2020

Opel Crossland X, el cotxe més venut a l’abril de 2020

I durant aquesta situació tan especial, el cotxe que més ha aconseguit frenar la seva caiguda és l’Opel Crossland X . El SUV dels germans es va convertir en el cotxe més venut de el passat mes d’abril i podem dir que va salvar un exercici dificilíssim, ja que les seves vendes es van reduir en poc més del 50 per cent si ho comparem amb febrer, l’últim mes sense estat d’alarma.

Així, el passat mes de febrer l’Opel Crossland X estava situat en el lloc número 41 de la llista de cotxes més venuts , amb 910 matriculacions. Malgrat tot, en el passat mes d’abril va aconseguir matricular 430 unitats, el que el elevar a el primer lloc de la llista.

Perquè ens fem una idea del que ha suposat el descens de les matriculacions, l’Opel Corsa s’ha imposat com el segon cotxe més venut el passat mes d’abril, amb 395 unitats . El popular utilitari alemany es va situar al febrer com el tercer cotxe més venut, amb 2. 109 unitats. És a dir, la caiguda va ser d’un 81, 3 per cent.

Malgrat tot, en el Grup PSA han d’estar contents amb el seu treball fet durant la quarantena. A l’abril, només van deixar colar-se a l’Toyota Aygo i a el Ford Focus a la llista dels 10 cotxes més venuts, en setena i vuitena posició respectivament. La resta de matriculacions les acaparar cotxes d’Opel, Citroën i Peugeot.

De fet, els models de PSA que han ocupat un espai entre les 10 primeres posicions sumen 1997 unitats, gairebé el 50 per cent de l’total de vendes que es van realitzar en el passat mes d’abril al nostre país.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments