Fórmula 1: Silverstone podria tindre 2 GPs aquest 2020

La Fórmula 1 i Silverstone han acordat un tracte per a dos grans premis que se celebraran aquesta temporada.

Els propietaris del Circuit i de la F1 han estat molt allunyats en les seves avaluacions d’una tarifa apropiada perquè la pista sigui la seu dels esdeveniments.

Però s’ha arribat a un acord de compromís després de les negociacions d’aquesta setmana.

No obstant això, una nova amenaça per a les carreres ha sorgit en els plans del govern britànic d’imposar una quarantena de dues setmanes per a totes les arribades internacionals.

«No obstant això, aquestes carreres estaran subjectes a l’aprovació del govern, ja que la nostra prioritat és la seguretat de tots els involucrats i l’estricte compliment de les regulacions del Covid-19.

«M’agradaria agrair a tots els nostres fans que han estat tan solidaris durant tot això i assegurar-los que estem decidits a fer tot el possible per a ajudar la Fórmula 1 a donar un espectacle aquest estiu.»

Un portaveu de la F1 va dir: «Continuem tenint converses amb Silverstone i altres promotors sobre un calendari revisat per al 2020.»

Les regles de quarantena compliquen les coses

La F1 està tractant d’assegurar una exempció per al seu personal d’una nova norma que estableix que els viatgers internacionals han d’entrar en un període d’auto-aïllament de 14 dies en tornar al Regne Unit.

El govern no ha definit quan entrarà en vigor, dient només que serà «ràpid», però si s’imposa sense exempcions amenaça el retorn de tot l’esport internacional d’elit aquest estiu.

El problema per a la F1 és que set dels 10 equips tenen bases al Regne Unit. I més enllà dels problemes del personal que viatja internacionalment de carrera en carrera, els cotxes han de tornar a les seves fàbriques periòdicament entre carreres, especialment si estan involucrats en accidents.

Treballar entorn d’un període de quarantena de dues setmanes significaria que qualsevol carrera en Silverstone hauria de tenir lloc amb aquest període.

Això és problemàtic per a la F1, ja que l’esport tracta d’aconseguir el seu objectiu de celebrar un campionat mundial amb 15 a 18 carreres, començant amb dues carreres en caps de setmana consecutius a Àustria el 5 i 12 de juliol.

Segons els plans actuals, les carreres en el Red Bull Ring serien seguides per dos esdeveniments en Silverstone, si la F1 pot trobar una manera d’evitar les restriccions de quarantena.

A principis d’aquesta setmana, les possibilitats de les carreres britàniques havien disminuït quan es va saber que Silverstone havia estat demanant 15 milions de lliures esterlines per allotjar els dos esdeveniments.

Aquesta és exactament la mateixa quantitat que hauria pagat per la seva quota per la carrera en condicions normals.

La F1 havia renunciat a la quota perquè estava demanant a Silverstone per a acollir les carreres sense fans. Però diversos equips amb seu a Gran Bretanya s’havien posat en contacte amb la F1 per a expressar la seva preocupació pels esdeveniments, dient que Silverstone estava sent poc raonable.

Però els impediments financers perquè les carreres se celebressin han estat eliminats.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments