Volvo limita els seus cotxes a 180 km/h

Cada model de Volvo ara ve amb un límit de velocitat de 180kph

Cada nou automòbil Volvo ve ara amb una velocitat màxima limitada de 180 km/h, ja que Volvo Cars compleix la promesa que va fer l’any passat d’introduir aquesta limitació i va més enllà de la reglamentació i la legislació per a ajudar a tancar la bretxa que queda perquè no hi hagi lesions greus ni morts en trànsit.

A més de la limitació de velocitat, tots els automòbils Volvo vindran ara amb una Care Key, que permet als conductors de Volvo establir limitacions addicionals a la velocitat màxima de l’automòbil, per exemple, abans de deixar el cotxe a altres membres de la família o a conductors més joves i inexperts.

Junts, la limitació de velocitat de 180 km/h i la Care Key envien un fort senyal sobre els perills de l’excés de velocitat, subratllant la posició de Volvo Cars com a líder mundial en seguretat. Totes dues característiques il·lustren com els fabricants d’automòbils poden assumir la responsabilitat activa d’esforçar-se per aconseguir zero morts en accidents de trànsit donant suport a un millor comportament del conductor.

«Creiem que un fabricant d’automòbils té la responsabilitat d’ajudar a millorar la seguretat del trànsit», va dir Malin Ekholm, cap del Centre de Seguretat de Volvo Cars. «La nostra tecnologia de limitació de velocitat, i el diàleg que va iniciar, encaixa amb aquest pensament. El topall de velocitat i la Care Key ajuden les persones a reflexionar i a adonar-se que l’excés de velocitat és perillós, alhora que proporcionen una tranquil·litat addicional i donen suport a un millor comportament del conductor».

El límit de velocitat màxima ha resultat ser polèmic des que es va anunciar, i alguns observadors han qüestionat els drets dels fabricants d’automòbils a imposar aquestes limitacions mitjançant la tecnologia disponible.

No obstant això, Volvo Cars creu que té l’obligació de continuar la seva tradició de ser pionera en el debat sobre els drets i obligacions dels fabricants d’automòbils d’adoptar mesures que en última instància poden salvar vides, encara que això signifiqui perdre clients potencials.

El problema de l’excés de velocitat és que, per sobre de certes velocitats, la tecnologia de seguretat en l’automòbil i el disseny d’infraestructures intel·ligents ja no són suficients per a evitar lesions greus i morts en cas d’accident.

Per aquest motiu, en la majoria dels països occidentals existeixen límits de velocitat, però l’excés de velocitat continua sent omnipresent i una de les raons més comunes de les morts en el trànsit. Milions de persones continuen rebent multes de velocitat cada any.

Les recerques demostren que, en mitjana, la gent no comprèn bé els perills de l’excés de velocitat. Com a resultat, moltes persones solen conduir massa ràpid i tenen una adaptació deficient de la velocitat en relació amb la situació del trànsit.

A més de l’excés de velocitat, la intoxicació i la distracció són altres dues àrees primàries de preocupació per a la seguretat del trànsit i que constitueixen la bretxa que queda cap a la visió de Volvo Cars d’un futur amb zero morts i lesions greus per accidents de trànsit. Està adoptant mesures per a abordar els tres elements del comportament humà en la seva labor de seguretat, i s’introduiran més característiques en els futurs automòbils.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments