VW Tiguan Coupé 2021

El que ha vingut sent un secret a veus des de fa temps, una inèdita versió coupé del VW Tiguan , ja està rodant en fases de proves per la Xina. I que no s’alarmi ningú. Portar la imatge coupé a el segment SUV ja es considera normal … si no obligatori. Aquest format s’ha afermat entre els SUV més exclusius del mercat com una variant més i com a exemple estan els BMW X2 , X4 i X6 , els Mercedes GLC Coupé i GLE Coupé o el Audi Q3 Sportback . Fins i tot Porsche va presentar el passat any el seu pertinent Cayenne Coupé .

Però també les marques generalistes s’estan llançant o es van a llançar a per la seva part del pastís. Fa uns dies Renault ens mostrava el Arkana , un SUV coupé que complementarà la gamma del nou Captur . I si en altres casos no parlem de versions coupé complementàries, també hi ha una tendència a que el format SUV dinamitzi la seva imatge «tot-terreny» amb dissenys esportius. O si no, mira el nou Nissan Juke o l’inèdit Ford Puma .

Tercera variant de l’VW Tiguan

Excepte secrets ben guardats, el nou SUV coupé que vegem per les nostres carreteres serà el VW Tiguan Coupé . Aprofitant el restyling que experimentaran el Tiguan i el Tiguan Allspace a finals d’aquest mateix any, Volkswagen va a ampliar la família SUV Tiguan amb aquesta tercera variant de tall coupé que arribaria a 2021 .

Per les fotos que s’estan deixant veure per les xarxes socials de les unitats presèrie rodant per la Xina en fases de prova, sembla que el nou VW Tiguan Coupé s’ha desenvolupat sobre la plataforma MQB allargada de l’Tiguan Allspace de 7 places , encara que lògicament disposarà d’una configuració de sol 5 seients . Això podria portar la longitud del Tiguan Coupé a tocar els 4,8 metres , molt per sobre dels 4, 50 del Tiguan o els 4,70 de l’Allspace.

La part posterior es distingeix per la llarga i estesa caiguda del pilar C des del sostre fins al mateix vèrtex de la carrosseria . Tot apunta que les places del darrere seran generoses. De l’allargada distància entris eix i sense tercera fila de seients, els grans beneficiats seran els passatgers del darrere. I no faltarà tampoc un maleter de gran capacitat. Com en les altres gammes de SUV on existeixen variants coupé, el Tiguan Coupé es convertirà en un model més exclusiu que els Tiguan familiars i això es reflectirà en els equipaments i versions mecàniques.

Els motors de gasolina TSI amb sistema de microhibridación de 48 V cobraran cada vegada més protagonisme en VW i en tota la renovada gamma Tiguan seran vitals. No obstant això, els Diesel TDI encara tenen un llarg recorregut a Europa i no faltarà el bloc 2.0 TDI al Tiguan Coupé . I també s’aprofitarà d’una versió híbdrida endollable. La tracció integral o l’acabat R Line faran igualment del Tiguan Coupé la variant més esportiva i dinàmica de la gamma SUV.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments