ERC: La Abarth Rally Cup un èxit per a Campionat d’Europa

Lucca Napolità, director de les marques Fiat i Abarth per a la regió EMEA, i Jean-Baptiste Llei, coordinador de l’ERC, fan balanç dels èxits esportius del Abarth 124 ral·li i la Abarth Ral·li Cup, part del Campionat d’Europa de Ral·li.

«En els seus 70 anys d’història, els cotxes Abarth han corregut en tots els traçats europeus. I han sortit victoriosos en cadascun d’ells. Avui, amb gairebé 100 victòries en la seva classe, el 124 Ral·li continua sent el cotxe a batre en la classe R-GT», ha esmentat Lucca Napolità, director de les marques Fiat i Abarth per a la regió EMEA. I ha continuat dient: «En el Campionat d’Europa de Ral·li 2019, el 124 ral·li va obtenir 57 victòries de les 88 etapes especials en les quals va participar. Estem ansiosos per tornar a la pista i tornar a guanyar».

El 124 ral·li ha actuat com a ambaixador esportiu en 16 països, en al voltant de 150 carreres internacionals i en 25 campionats nacionals i internacionals. Ha acumulat al voltant de 100 victòries en la classe RG-T i s’ha imposat en la FIA R-GT Cup 2018 i 2019, convertint-se en el cotxe a batre.

En conjunt, en tres anys de carreres, el Abarth 124 ral·li ha recorregut més de 300.000 km en les competicions en les quals ha participat.

Durant el Campionat d’Europa de Ral·lis 2019 (ERC), que inclou la Abarth Ral·li Cup, s’han cobert més de 4000 km, dels quals 1200 van ser trams cronometrats, amb un total de 88 etapes especials. En 57 d’aquestes etapes el Abarth 124 ral·li va sortir victoriós en la seva classe.

Jean-Baptiste Llei ha assenyalat:

«L’any passat, la Abarth Ral·li Cup va jugar un paper important en el Campionat d’Europa de Ral·lis. Estem ansiosos per veure al Abarth 124 ral·li en el campionat FIA ERC tan aviat com es reprengui la temporada».

La Abarth Ral·li Cup va resultar ser espectacular i emocionant, una mescla de velocitat i aventura en una àmplia varietat de superfícies. De l’asfalt pla i ràpid del Barum Ral·li Zlín a la República Txeca i el Ral·li d’Hongria, a les pistes de terra plenes de sots del Ral·li Liepāja a Letònia i el Ral·li de Polònia, o les serpentejants carreteres de muntanya del Ral·li Illes Canàries i el Ral·li de Roma Capitale, els contendents van córrer sota moltes climatologies diferents, des de la pluja torrencial fins al sol abrasador, en una calor sufocant. Al final, l’italià Andrea Nucita va pujar pel cap alt alt, per davant del polonès Dariusz Poloński i l’espanyol Alberto Monarri.

En 2019, Abarth també va participar en el FIA R-GT 2019, un campionat dominat pel Abarth 124 ral·li, que va ocupar els tres primers llocs finals, amb l’italià Enrico Brazzoli alçant-se amb la victòria en Montecarlo, el Tour de Corse i Sanremo. Aquest ha estat un altre campionat llarg i desafiador, compost per 8 prestigioses carreres.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments