WTCR: El campionat només es correrà a Europa aquest 2020, menys esdeveniments al 2021

El Mundial de Turismes ha publicat un calendari actualitzat per a la temporada 2020, condensat de sis rondes a Europa.

El campionat començarà en el Salzburgring a Àustria els dies 12 i 13 de setembre, i la ronda alemanya a Nurburgring Nordschleife dues setmanes després.

Eslovàquia i Hongria celebraran rondes consecutives el segon i tercer cap de setmana d’octubre respectivament, abans que la sèrie visiti el circuit d’Aragó.

La temporada conclourà amb un nou esdeveniment a l’Adria Raceway els dies 14 i 15 de novembre, i s’entén que el recinte italià està sent objecte d’importants obres de remodelació per a preparar la trobada.

Les dues primeres rondes a Àustria i Alemanya tindran dues carreres cadascuna, però la sèrie tornarà al seu format de tres carreres per ronda en les quatre proves restants per a fer un total de 16 carreres per a tota la temporada.

WTCR correrà exclusivament a Europa enguany, ja que la sèrie ha decidit abandonar la seva tradicional etapa asiàtica enmig de la pandèmia de coronavirus.

François Ribeiro, cap de la promotora de la WTCR, Eurosport Events, va dir que no podia esperar que la situació s’estabilitzés a Àsia abans de finalitzar el calendari, ja que això hauria suposat el risc de perdre possibles pistes a Europa.

«Comprometre’s amb les carreres fora d’Europa requeria certeses que eren molt difícils d’obtenir», va dir Ribeiro.

«Per descomptat, res ens agradaria més que que la vida tornés a la normalitat, però hem de ser assenyats.

«Els esdeveniments a Àsia van constituir el 40% del calendari original.

«Perquè el tram d’Àsia segueixi endavant, la càrrega ha de ser enviada des d’Europa a la fi de juliol.

«En aquest moment, simplement no és possible predir quines restriccions continuaran vigents per a llavors amb una possibilitat molt real d’una segona ona de COVID-19 una consideració fonamental.

«Si retardem més la decisió de cancel·lar l’etapa d’Àsia fins a juny, puc garantir que no hi haurà cap espai lliure en les pistes europees més endavant a causa de l’enorme quantitat de reprogramació que es requereix, no sols pel WTCR, sinó per molts altres esdeveniments, sèries i campionats».

La WTCR té previst tornar a Àsia en 2021, però va advertir que el calendari del pròxim any també podria tenir un calendari limitat mentre el món es recupera de les conseqüències de la pandèmia.

«Hem de ser realistes i acceptar que l’impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus se sentirà en la societat i en les indústries de l’automòbil i els esports de motor, en particular, durant anys i no mesos», va dir Ribeiro.

«Per tant, hem de lliurar un calendari que sigui sostenible, no sols en el 2020 sinó també en el 2021 i que signifiqui menys esdeveniments que els tradicionals 10 per any enguany i el pròxim també».

«Pensem raonablement que 16 carreres en vuit esdeveniments en dos continents seria un bon equilibri per a l’any vinent.»

Calendari de la WTCR per al 2020

  • 12-13 de setembre Salzburg, 2 carreres
  • 24-26 de setembre Nurburgring Nordschleife, 2 carreres
  • 10-11 d’octubre Eslovàquia Ring, 3 carreres
  • 17-18 d’octubre Hungaroring, 3 carreres
  • 31 d’octubre-1 de novembre Aragó, 3 carreres
  • 14-15 de novembre Adria, 3 carreres

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments