FÓRMULA 1: Williams, en venda

Williams diu que estan considerant la possibilitat de vendre una participació minoritària o majoritària en l’emblemàtic equip britànic de Fórmula 1, ja que persegueixen una «nova direcció estratègica» per a assegurar-se que estan «ben posicionats per a aprofitar la nova era de la Fórmula 1 que començarà el 2021».

Williams ha acabat en el desè lloc en el campionat de constructors durant dues temporades successives, la qual cosa ha tingut un impacte negatiu en els ingressos comercials que reben de la Fórmula 1. També hi ha hagut un descens en el patrocini, mentre que la pandèmia del coronoavirus ha obligat a retardar l’inici de la temporada de 2020, la qual cosa al seu torn ha augmentat la pressió financera sobre el negoci.

«Com a part d’aquesta nova direcció estratègica, el consell del WGPH [Williams Gran Premi Hòldings] està duent a terme una revisió de totes les diverses opcions estratègiques disponibles per a l’empresa», va dir Williams en un comunicat.

«Les opcions que s’estan considerant inclouen, entre altres, l’obtenció de nou capital per al negoci, la desinversió d’una participació minoritària en el WGPH o la desinversió d’una participació majoritària en el WGPH, incloent una possible venda de tota la Companyia.

«Encara que no s’han pres decisions sobre el resultat òptim, per a facilitar les converses amb les parts interessades, la Companyia anuncia l’inici d’un ‘procés de venda formal'».

Williams diu que han nomenat assessors financers conjunts per a ajudar en l’examen estratègic i ser un punt de contacte per a les parts interessades.

Van afegir: «La Companyia no està rebent cap acostament en el moment d’aquest anunci i confirma que està en discussions preliminars amb un petit nombre d’interessats respecte a una potencial inversió en la Companyia.

«No pot haver-hi certesa que es farà una oferta, ni quant als termes en els quals es farà qualsevol oferta. El consell del WGPH es reserva el dret d’alterar o acabar el procés en qualsevol moment i si ho fa farà un anunci segons correspongui. El Consell del WGPH també es reserva el dret de rebutjar qualsevol enfocament o acabar les discussions amb qualsevol part interessada en qualsevol moment.

«Encara que la Companyia ha enfrontat una sèrie de desafiaments, Williams actualment segueix finançada i llesta per a reprendre les carreres quan el calendari ho permeti en el 2020. El consell del WGPH creu que la revisió estratègica i el procés de venda formal és el correcte i prudent per a prendre’s el temps de considerar una gamma completa d’opcions i posar a l’equip de Fórmula 1 en la millor posició possible per al futur».

La notícia va arribar el dia en què Williams va anunciar els seus resultats financers per a l’any que acaba en 2019, informant d’una pèrdua de 13 milions de lliures, per sota del benefici de 16 milions de lliures de l’any anterior. Els ingressos del grup van disminuir a 160,2 milions de lliures en 2019, des de 176,5 milions de lliures en 2018.

Quant a l’equip de Fórmula 1, els ingressos van disminuir a 95,4 milions de lliures esterlines de 130,7 milions de lliures esterlines en 2018. Van tenir pèrdues de 10,1 milions de lliures en comparació amb un benefici de 16 milions de lliures en 2018.

En l’anunci, Williams també va revelar que han triat acabar la seva relació amb el patrocinador principal Rokit i el seu principal patrocinador Rok Drinks.

«Els resultats financers per a 2019 reflecteixen la recent disminució de la competitivitat de l’operació de F1 i la consegüent reducció dels ingressos per drets comercials», va dir el Director General Mike O’Driscoll.

«Després de quatre anys d’un rendiment molt sòlid en el Campionat de Constructors de F1 de la FIA, durant els quals aconseguim dos tercers i dos cinquens llocs, hem patit un parell de temporades molt difícils. Hem implementat una important reestructuració en els últims nou mesos i hem enfortit l’equip de lideratge tècnic.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments