FÓRMULA 1: Llum verda per l’inici a Àustria el 5 de juliol

Després de setmanes de negociacions entre la F1, els caps del Red Bull Ring i les autoritats locals, es va signar un pla de seguretat sobre les precaucions que s’han de prendre davant la pandèmia de coronavirus.

A principis d’aquesta setmana, el ministre de salut d’Àustria, Rudi Anschober, va dir que el govern havia «acabat de facto» amb l’avaluació, i que anunciarien la decisió presa «immediatament després de Pentecosta» (aquest diumenge 31 de maig).

No obstant això, les coses semblen haver avançat molt més ràpid i s’ha donat el vistiplau pocs dies abans que la F1 reveli els seus plans per a la part europea de la temporada.

Segons ‘Die Motorprofis’, la proposta de seguretat per als dos caps de setmana de carreres ha estat aprovada, així com sorprenentment un nou concepte que permetria la presència d’espectadors.

Hi haurà un límit de només 500 persones, encara que encara no hi ha detalls sobre els plans exactes per a això.

Fins i tot abans del suport del govern, el director general de la Fórmula 1, Ross Brawn, ja havia revelat com seria la «biosfera» en les carreres per a aïllar al personal de la F1 del món exterior.

Tots els treballadors de la F1 aterraran amb vols xàrter directament al costat del Red Bull Ring, en l’aeròdrom militar pròxim al circuit.

Qualsevol persona que entri a Àustria per la Fórmula 1 ha d’haver-se sotmès a la prova del virus SARS-CoV-2 (COVID-19, o coronavirus) abans de volar al país i presentar un certificat sanitari corresponent a la seva arribada.

Una vegada siguin al país, els equips romandran separats entre ells, en allotjaments especialment reservats per a cadascun.

Orf.at va informar el dissabte que faltava la confirmació final de la direcció de salut provincial de Estiria i l’administració del districte de Murtal. No obstant això, no s’espera oposició de cap de les parts.

Si les dues carreres en Spielberg transcorren sense problemes, la temporada de Fórmula 1 podria continuar sense interrupció el 19 de juliol, a Hongria.

S’espera disputar dues carreres en Silverstone per a principis d’agost, però dependran del fet que la F1 aconsegueixi un permís per a esquivar la quarantena obligatòria en arribar al país.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments