FÓRMULA 1: El govern anglès dona llum verda a la doble cursa de F1 a Silverstone

El govern britànic ha donat el vistiplau per a un Gran Premi Britànic de dues curses enguany.

Els plans de la Fórmula 1 d’hospedar dues carreres a Silverstone es van veure amenaçats quan el govern va imposar una quarantena de 14 dies per a qualsevol persona que entrés al país, amb exempcions per a només un grapat de treballadors.

Els caps de la F1 han continuat mantenint converses estretes amb el govern amb l’esperança de trobar una solució i la setmana passada va sortir a la llum que el Primer Ministre Boris Johnson havia intervingut i va demanar als ministres que trobessin una manera de permetre que les carreres es realitzin.

Ara sembla que això ha succeït, amb els «esports d’elit» guanyant una exempció sempre que estableixin un pla detallat sobre com pretenen operar de manera segura per a evitar la propagació del coronavirus.

La F1 ja ha establert els seus plans per a crear un entorn anomenat «biosfera» en el qual el personal de la F1 no entrarà en contacte amb el públic en general, es faran proves cada dos dies, les tripulacions es reduiran al mínim i les carreres se celebraran sense espectadors.

S’espera que el govern anunciï els seus plans en les pròximes setmanes, però ha informat la F1 que pot seguir endavant amb els seus plans per a una doble carrera el 2 i el 9 d’agost, que formaran les rondes tres i quatre del calendari retardat del 2020, que es publicarà el dilluns.

Un portaveu de la F1 sobre aquest tema:

«Acollim amb beneplàcit els esforços del govern per a assegurar que l’esport d’elit pugui continuar funcionant i el seu suport per al nostre retorn a les carreres.

«Mantindrem un estret diàleg amb ells en les pròximes setmanes mentre ens preparem per a començar la nostra temporada en la primera setmana de juliol.»

La primera carrera se celebrarà a Àustria el 5 de juliol, seguida d’una segona carrera en el circuit de Spielberg el 12 de juliol, abans que el circ de F1 es dirigeixi a Hongria i després al Regne Unit.

Catalunya, Bèlgica i Itàlia estan llestos per a completar l’etapa europea de la temporada abans de dirigir-se a les Amèriques i després al Mitjà Orient, encara que hi ha esperances que algunes carreres asiàtiques, específicament Vietnam, encara es puguin dur a terme.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments