FÓRMULA 1: Hamilton critica el silenci dels seus companys davant de l’assassinat racista als EUA

L’actual campió del món Lewis Hamilton creu que «està sol» en un «esport dominat pels blancs», ja que va criticar als seus col·legues pel seu silenci davant les actuals protestes, després de l’assassinat racista als Estats Units.

La mort de George Floyd ha donat lloc a protestes tant pacífiques com violentes en tota Amèrica, obligant algunes regions a imposar tocs de queda, amb protestes també en altres països.

Hamilton ha utilitzat regularment les seves plataformes socials per a expressar la seva postura sobre assumptes mundials, i anteriorment ha destacat la falta de diversitat en l’esport del motor i la Fórmula 1.

El britànic passa gran part del seu temps als Estats Units i té una propietat a Colorado.

El sis vegades campió del món va publicar en les xarxes socials cridant als seus companys per la seva falta de suport, dient que està només en un «esport dominat pels blancs».

«Veig a aquells que es mantenen en silenci, alguns de vostès [són] les més grans estrelles i no obstant això es mantenen en silenci enmig de la injustícia», va publicar en Instagram.

«No hi ha ni un sol senyal de ningú en la meva indústria, que per descomptat és un esport dominat pels blancs. Sóc una de les úniques persones de color allí, però estic sol.

«Hauria pensat que a hores d’ara veuries per què passa això i diries alguna cosa sobre aquest tema, però no pots estar al nostre costat. Només sé que sé qui ets i et veig…»

En un segon post fet més tard, Hamilton va afegir:

«No estic amb els que saquegen i incendien edificis sinó amb els quals protesten pacíficament.

«No pot haver-hi pau fins que els nostres anomenats líders facin un canvi. Això no és només Amèrica, això és el Regne Unit, això és Espanya, això és Itàlia i tota la resta.

«La forma en què es tracta a les minories ha de canviar, la manera d’educar als de la seva classe i que tots som iguals! No naixem amb racisme i odi en els nostres cors, és ensenyat per aquells als quals admirem.»

El compatriota d’Hamilton, Lando Norris de McLaren, actualment té #BLACKLIVESMATTER en la seva secció d’informació en el seu perfil en el lloc de streaming Twitch.

Hamilton va utilitzar el seu discurs en els Premis Laureus, al febrer, per a destacar la falta de diversitat en l’esport del motor.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments