Coneix el nou BMW Serie 4 Coupé

El nou BMW Sèrie 4 Coupé es presenta més distintiu i esportiu que mai. El concepte general d’aquest cotxe de dues portes, des de les seves proporcions i característiques de disseny a mesura fins a la seva específica posada a punt del xassís, mostra un compromís rigorós amb una experiència de conducció molt atractiva.

L’enfocament en el plaer de conduir dinàmicament marca una distància clara i li imprimeix un caràcter molt més nítid que en el seu predecessor.

El nou BMW Sèrie 4 Coupé està llest per al seu llançament. L’última generació de l’esportiu coupé mitjà premium de dues portes subratlla el seu caràcter amb un distintiu perfil, amb el concepte de ser un vehicle dirigit a proporcionar un gran plaer dinàmic i amb una clara diferenciació respecte al nou BMW Sèrie 3. Aquest és el següent capítol d’una tradició de coupés formada per nombrosos models llegendaris de BMW. Irromprà en el mercat a partir d’octubre de 2020.

La seva comercialització s’inicia amb quatre versions; el BMW M440i xDrive Coupé (consum combinat de combustible: 7,1 – 6,8 l/100 km i emissions de CO2 combinades: 163 – 155 g/km) debuta com a topall de gamma. L’esportiu vaixell almirall està propulsat per un motor de gasolina de sis cilindres en línia amb 275 kW/374 CV. La gamma també inclou dos motors de gasolina de quatre cilindres i un dièsel, també de quatre cilindres.

La tecnologia híbrid mitjà (Mild Hybrid) per al motor de gasolina de sis cilindres en línia i tots els dièsel augmenta la seva resposta i optimitza l’eficiència. El motor d’arrencada-generadora de 48V potència al motor de combustió amb 8 kW/11 CV addicionals. Tots els motors dièsel tenen ara un sistema de turbocompressió de dues etapes.

Totes les versions amb caixa del canvi Steptronic Sport de vuit velocitats amb la nova funció Sprint, que ofereix instantànies i dinàmiques acceleracions.

El nou BMW Sèrie 4 Coupé té un caràcter més marcat que el seu antecessor. L’estructura de la carrosseria i la tecnologia del xassís, optimitzades amb precisió, garanteixen els seus característics atributs de rendiment. El paquet d’elements de reforç a mesura augmenta la rigidesa de la carrosseria. Amb un centre de gravetat 21 mil·límetres més baix i una via posterior 23 mil·límetres més ampla que en el nou BMW Sèrie 3 Berlina. Construcció de pes reduït per a la carrosseria i el xassís. Distribució de pesos equilibrada, 50:50. Optimització de l’aerodinàmica i reducció de l’elevació en l’eix posterior.

Amortidors, amb ajust personalitzat muntat de sèrie. Suspensió opcional M Sport, amb una configuració més ferma dels amortidors, suports i barres estabilitzadores, a més de reforços addicionals en la carrosseria i direcció esportiva variable. També disponibles com a opció: suspensió adaptativa M amb amortidors controlats electrònicament, frens M Sport amb possibilitat de triar les pinces de fre en blau o vermell, diferencial posterior M Sport amb funció de bloqueig totalment variable.

El disseny de la carrosseria es diferencia amb claredat de l’executat en el nou Sèrie 3 de BMW per les seves netes superfícies, cridaner frontal i exclusiva línia coupé. La prominent i vertical graella amb els ronyons de BMW continua la tradició dels llegendaris coupés de BMW i reflecteix la gran necessitat de canalitzar l’aire de refrigeració cap al motor. La forma de la seva estesa superfície envidrada lateral, la seva cintura poderosament esculpida i fluida línia de sostre traspuen gran esportivitat i elegància.

Fars LED de sèrie amb contorns extremadament prims. Fars LED adaptatius amb llum làser BMW disponibles com a opció. Elegants pilots posteriors de LED amb barres de llum en forma de L.

Línies de disseny i equipament amb un clar enfocament en el seu dinamisme. Acabat M Sport disponible com a alternativa al de sèrie. També disponible: paquet M Sport Pro, que inclou llandes M d’aliatge lleuger de 19 polzades i un aleró posterior M. Àmplia selecció de components M Performance disponibles per al nou BMW Sèrie 4 Coupé des del seu llançament.

Nou disseny interior, que se centra en l’experiència de conducció esportiva. Disseny del lloc de conducció orientat cap al conductor, amb una nova agrupació de pantalles; amb la d’informació central de fins a 10,25 polzades i una opcional instrumentació completament digital de 12,3 polzades. Panell de control amb disseny d’alta qualitat en la consola central, nou volant de cuir esportiu i seients esportius de sèrie de nou desenvolupament, amb coixinets opcionals per als genolls en la consola central. Places posteriors amb dos seients amb contorns ben definits.

Confort acústic i tèrmic significativament millorats enfront del seu antecessor. Parabrisa amb vidre acústic i nou climatitzador automàtic de tres zones de sèrie. Sostre solar de cristall basculant i lliscant amb superfície transparent ampliada en 24 mm de longitud. Il·luminació ambiental amb llum de benvinguda projectada en el sòl, sistema de so envolupant Harman Kardon i calefacció auxiliar controlada mitjançant telèfon mòbil i clau BMW amb pantalla disponibles com a opció.

Gamma de sistemes d’assistència a la conducció significativament més àmplia que en el model anterior. De sèrie: avís de col·lisió frontal amb frenada automàtica i avís de sortida de carril amb retorn al carril gràcies a l’assistència de la direcció, així com informació sobre els límits de velocitat. El Driving Assistant Professional opcional inclou l’assistent de direcció i control de carril amb la nova navegació activa i la funció de formació automàtica de carril d’emergència.

El Head-Up Display de BMW de nova generació ofereix una superfície de projecció un 70 per cent més àmplia. La innovadora visualització en 3D de l’àrea circumdant en la instrumentació digital mostra al conductor el vehicle i el seu entorn, així com els sistemes d’assistència activats i les funcions que poden oferir.

De sèrie, assistent d’aparcament per a l’entrada i sortida automatitzada de places d’aparcament inclou ara l’assistent en maniobres marxa enrere. El Pàrquing Assistant Plus inclou Park View, Panorama View, 3D Top View i Remote 3D View. BMW Drive Recorder registra vídeo de fins a 40 segons de durada als voltants del cotxe.

El Sistema Operatiu BMW 7.0 permet configurar pantalles individuals i personalitzades en la pantalla de control i en el quadre d’instruments, a més de l’ús de l’assistent personal intel·ligent BMW. Interacció optimitzada entre els ocupants del vehicle i l’acompanyant digital a través d’un nou gràfic en la pantalla de control. Maneig intuïtiu i multimodal a través de la pantalla de control (control tàctil), el comandament iDrive, el volant multifunció, el control per veu i per gestos.

Nou sistema de navegació BMW Maps basat en el núvol, de sèrie. Càlcul ràpid i precís de les rutes i hores d’arribada, actualització de dades de trànsit en temps real a intervals molt curts, lliure elecció de paraules per a seleccionar els destins.

Integració del telèfon mòbil amb Apple CarPlay i ara també amb Android Acte, de sèrie. Connexió sense fil via Wifi. La informació pot veure’s en la pantalla de control, el quadre d’instruments i en el Head-Up Display opcional. L’actualització del programari a distància permet la integració sense fil per a millorar les funcions del vehicle i els serveis digitals addicionals en el cotxe.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments