CASA SEAT obre les seves portes al món

  • CASA SEAT s’obre a la ciutat de Barcelona i al món de manera digital, amb una presentació en la qual participen directius de SEAT, el porter del FC Barcelona Marc Ter Stegen i el interiorista Lázaro Rosa-Violán
  • L’edifici serà la referència on mostrar les últimes novetats de productes i serveis de mobilitat, a més dels nous productes de SEAT i CUPRA
    El nou espai aspira a convertir-se en un punt de trobada de l’agenda de la ciutat i de les de noves tendències
  • CASA SEAT oferirà un extens programa d’activitats digitals (www.casa.seat) i presencials en les pròximes setmanes i mesos

CASA SEAT obre les seves portes per primera vegada i revela tot el que oferirà després de la seva obertura física, prevista en les pròximes setmanes. A través d’una inauguració online en la qual participen directius de SEAT, el porter del FC Barcelona MarcTer Stegen i el interiorista Lázaro Rosa-Violán, SEAT mostra el nou espai, situat en ple cor de Barcelona, en la confluència entre Passeig de Gràcia i l’Avinguda Diagonal. 

La presentació virtual, conduïda per la periodista Ainhoa Arbizu, suposa l’obertura al món de CASA SEAT, una fita per a la marca, situada a la ciutat que la va veure néixer fa 70 anys. L’espai es posiciona com un hub de mobilitat urbana de referència, un dels pilars estratègics de SEAT. A més, és el perfecte espai per a CUPRA, des d’on mostrarà i donarà a conèixer les seves novetats. En definitiva, aquest brand experience centri serà un espai en el qual mostrar projectes inspirats per l’efervescent mobilitat i cultura urbana de Barcelona.  

En paraules de Carsten Isensee, president de SEAT, “des de 1950, Barcelona ha estat la llar de SEAT, contribuint a donar visibilitat a la companyia davant els propis ciutadans i l’arribada de visitants de tot el món. En aquesta nova seu en el centre de la ciutat, mostrarem, entre moltes altres coses, el futur de la companyia en l’àmbit de la mobilitat”.

Per part seva, Wayne Griffiths, vicepresident Comercial i CEO de CUPRA, destaca que “CASA SEAT és una mostra de la relació actual de la marca amb aquesta fantàstica ciutat. És un centre d’experiència de marca en ple cor de Barcelona on els ciutadans i els clients podran interactuar amb SEAT i CUPRA i en el qual mostrarem els nostres principals projectes. En definitiva, la societat podrà venir a experimentar tot amb el que la companyia i les marques estan compromeses”.

Christian Stein, director general de Comunicació de SEAT i de Relacions Institucionals de SEAT i del Grup Volkswagen a Espanya, afirma que “aquest serà un lloc d’intercanvi d’idees creativitat i negoci, a més d’un espai que aculli a mitjans de comunicació i institucions. Un espai de conversa al voltant de la mobilitat on identificar necessitats de la ciutat i trobar solucions creatives a través de la col·laboració i la innovació oberta”.  

“The place to be” per a conèixer les últimes tendències en mobilitat urbana

Els assistents a la presentació virtual poden descobrir un primer avanç del que oferiran els 2.600 m² de CASA SEAT, un espai que neix amb l’ambició de convertir-se en un hub en el qual redissenyar com serà la mobilitat del futur i, d’aquesta manera, afrontar els reptes actuals a través de la co-creació de solucions al costat de diferents actors. “La mobilitat a les ciutats està canviant ràpidament, i especialment ara després dels efectes del coronavirus. En SEAT hem apostat en els últims dos anys per aquells productes de micromovilidad que s’adeqüen a aquestes noves circumstàncies. CASA SEAT, per la seva localització estratègica, ens permet rebre tota la inspiració per a desenvolupar-los”, apunta Lucas Casasnovas, director de Mobilitat Urbana de SEAT.

Per a promoure la trobada i l’intercanvi d’idees, CASA SEAT oferirà un programa d’activitats que inclou xerrades, tallers i diverses expressions culturals entorn de la mobilitat, la sostenibilitat, la tecnologia i l’empresa, entre altres temàtiques. “La mobilitat del futur estarà molt vinculada amb la cultura urbana. Per això, hem imaginat CASA SEAT com el punt de trobada ideal entre els dos mons”, recalca Gabriele Palma, director de CASA SEAT.

El futur batega en el cor de Barcelona

Els futurs models de SEAT, CUPRA i totes les novetats de la unitat de Mobilitat Urbana naixeran i s’exposaran a casa SEAT, concretament en la segona planta de l’edifici, on es troba el secret millor guardat, el Concept Lab de CASA SEAT. En aquest espai treballaran els dissenyadors de la companyia en les fases inicials dels nous models. Des del Concept Lab, desenvoluparan les propostes més innovadores inspirats per la llum i el vibrant estil de vida de Barcelona. Així mateix, els qui visitin CASA SEAT també podran sorprendre’s per la innovadora experiència física i digital del showroom de la planta un, on es mostraran els últims llançaments de SEAT i CUPRA, a més de les noves solucions de mobilitat urbana promogudes per la companyia.

En paraules de Marc Ter Stegen, ambaixador de CUPRA i jugador del FC Barcelona, ha participat en la presentació i ha afirmat que, “em fa molta il·lusió que la marca de la qual sóc ambaixador mundial inauguri aquest espai en un lloc tan privilegiat, en el cor de Barcelona. És un lloc que sé que visitaré sovint, per a estar a l’última amb els nous llançaments i projectes del món CUPRA”.   

Un edifici icònic de l’arquitecte Carlos Ferrater

El prestigiós arquitecte Carlos Ferrater i el seu estudi Office of Architecture in Barcelona (OAB) han assumit el projecte de remodelar l’edifici que alberga CASA SEAT. La reforma ha concebut l’edifici com una àgora i un aparador de la ciutat gràcies a la seva emblemàtica ubicació, en la qual, a arrel dividir l’edifici en dos volums independents, es conforma un passatge des de Passeig de Gràcia fins a l’església de Pompeia.

El projecte de Ferrater entén CASA SEAT com un punt neuràlgic de trobada a la ciutat.

Per aquesta raó, l’arquitecte ha reforçat els pilars davanters, alliberant les cantonades de l’estructura i corbant tots els angles de la façana. Tres intervencions de la qual resulta una façana arrodonida i contínua, i que doten a l’edifici d’un caràcter obert, singular i amable.

Això és possible gràcies als vidres curvilinis serigrafiados en bronze, únics en el món, que reforcen, a més, la transparència de l’edifici, el caràcter i l’activitat del qual cultural seran ben visibles per tots els vianants. Els de CASA SEAT són els vidres corbs més grans instal·lats a Espanya i estan cridats a convertir-se en una icona visual de Barcelona. En el seu conjunt, CASA SEAT és una reinterpretació contemporània dels edificis característics de l’Eixample barceloní. Un edifici que celebra la història de l’urbanisme de Barcelona al mateix temps que la projecta cap al futur.

Un interiorisme que et fa sentir com a casa

“Gaudeix de l’espai com si fos teu”. Aquesta és la màxima que desitja transmetre l’interiorisme dissenyat per l’estudi de Lázaro Rosa-Violán per a CASA SEAT. En paraules del interiorista, “es tracta d’un espai dinàmic, canviant i en el qual el disseny està molt integrat”. Un lloc acollidor que mostra el vincle de SEAT amb Barcelona i els seus valors diferencials com a ciutat oberta, moderna, creativa i inspiradora.

Lázaro Rosa-Violán i el seu estudi han concebut un interiorisme en la paleta del qual, àmplia i vivaç, predominen el color teixeixi, el verd clar i el blau, tots ells saturats per a fer de l’espai un lloc dinàmic i acollidor. Aquesta saturació també permet accentuar la qualitat dels materials emprats, proporcionats per proveïdors locals. Entre aquests, destaca el microcemento, jugat en diferents textures al llarg de les quatre plantes i acompanyat d’alguns elements en fusta que doten a CASA SEAT d’un caràcter tan modern com amable.

Cal destacar que la veritable gran protagonista de l’espai és la llum. Destacant, d’una banda, la llum de Barcelona, filtrada a través de la gran façana envidrada, equipada amb un sistema motoritzat de persianes que fa de CASA SEAT un edifici sostenible en reduir les necessitats de climatització i, per un altre, la llum interior. Aquesta ha estat acuradament treballada en banys indirectes a través de llums de disseny i antiquari per a crear una atmosfera càlida i acollidora. Aquesta llum, la de Barcelona i la pròpia de l’espai conviuen amb elements singulars com els tamborets amb molls i/o els murals – ja siguin decoratius o relacionats d’alguna manera amb la mecànica i el moviment – creant una connexió entre l’espai i el sector de l’automòbil. 

La gastronomia de Ametller Origen, una raó per a trobar-se a casa SEAT

CASA SEAT també comptarà amb un cafè-restaurant dirigit per Ametller Origen i l’oferta gastronòmica del qual donarà protagonisme al producte de temporada. D’aquesta manera, la zona de restauració serà un atractiu més de l’espai gràcies a una oferta gastronòmica en la qual la nutrició saludable, la sostenibilitat i la qualitat-preu seran les protagonistes. Així mateix, en la planta 0, també podran trobar una àmplia zona on xerrar còmodament, admirar els últims prototips i concepts de la companyia, o trobar-se i desenvolupar nous projectes en l’àrea de coworking en col·laboració amb empreses joves i emergents.

Cultura urbana, innovació i talent: protagonistes de l’agenda de CASA SEAT

Per a integrar-se en l’ecosistema cultural, artístic i empresarial de la ciutat, CASA SEAT compta amb un ampli calendari d’activitats, xerrades, concerts i tallers on la cultura urbana, la mobilitat, la sostenibilitat i la tecnologia són les protagonistes.

Amb el compromís d’oferir als ciutadans proposades innovadores i rellevants, fins a l’obertura física de l’espai les activitats previstes en el calendari de CASA SEAT seran trobades digitals. Totes podran seguir-se a través de la pàgina web www.casa.seat, on també es poden consultar els enregistraments d’activitats ja realitzades, com la xerrada oferta a la fi d’abril per John Moavenzadeh, director de Mobilitat Urbana del MIT, sobre l’impacte del COVID-19 en el futur de la mobilitat o la trobada digital en el qual Isabel Coixet i Carlos Ferrater van parlar de la relació entre cinema i arquitectura.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments