CIRCUITS: Les W Series cancel·lades per aquest 2020

Els organitzadors de la Sèrie W han anunciat que la pròxima edició del campionat no tindrà lloc fins a 2021.

La Sèrie W es va formar en 2019 com una categoria de monoplaces només per a dones i es va unir al DTM com la seva principal sèrie de suport.

El títol inaugural el va guanyar el pilot de desenvolupament de Williams, Jamie Chadwick.

Enguany la categoria va ampliar el seu calendari i, juntament amb sis esdeveniments de DTM, havia d’actuar com a sèrie de suport a la Fórmula 1 en els grans premis dels Estats Units i Ciutat de Mèxic.

Però la pandèmia de coronavirus va afectar el seu calendari i el dijous els organitzadors del campionat van revelar que la seva temporada 2020 ja no seguirà endavant.

És la segona categoria de monoplaces que abandona els seus esforços per al 2020 després que la sèrie telonera de la IndyCar, Indy Lights, canviés el seu enfocament al 2021 a principis d’aquesta setmana.

Els caps de la sèrie ja estan treballant en el seu calendari 2021, que inclourà ser present en el projecte de suport a la Fórmula 1 en diversos esdeveniments, incloent en els Estats Units i Mèxic.

«Després del rotund èxit de la temporada de debut de la Sèrie W en 2019, la nostra decisió de no organitzar carreres en la pista fins a 2021 no s’ha pres a la lleugera«, va dir la CEO de la Sèrie W, Catherine Bond Muir.

«No obstant això, ja estem treballant en un nou i emocionant calendari de carreres de la Sèrie W per a 2021, i estem encantats de poder confirmar que les carreres de la Sèrie W figuraran en les curses de suport de diversos Grans Premis de Fórmula 1 l’any que ve, incloent el Gran Premi dels Estats Units de 2021 i el Gran Premi de Mèxic de 2021.

«La Sèrie W és un moviment mundial que existeix per a donar suport a les carreres de les dones pilots de carreres a tot arreu, i per a fomentar l’interès i l’entusiasme per l’automobilisme entre les nenes i dones de tot el món.

«Les 18 dones que s’han classificat per a competir en la Sèrie W 2020 representen a 12 països diferents, i els vuit circuits en els quals havien de córrer enguany es troben a Europa Occidental, Europa Oriental, Amèrica del Nord i Amèrica Central.

«El lliurament d’un calendari internacional del tipus que requereix la Sèrie W, per a portar el missatge de diversitat i inclusió de la Sèrie W a les nenes i dones de tot el món, al mateix temps que es dóna prioritat durant una pandèmia mundial a la salut i la seguretat de les nostres pilots, el nostre personal i les moltes altres persones que fan que els esdeveniments de la Sèrie W siguin tan reeixits, requereix recursos a un nivell que va més enllà de l’abast d’una nova i valenta empresa com la Sèrie W.

«No obstant això, ara que hem pres la molt difícil però en última instància inevitable decisió de posar fi a qualsevol incertesa que envolti als nostres plans per a 2020, centrarem les nostres energies clarament en 2021, quan reprendrem el nostre programa de carreres en pista, més gran i millor que mai abans».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments