CIRCUITS: Wolff: El Motoresport ha de reduir el seu cost inicial per als futurs pilots

El cap de Mercedes, Toto Wolff, creu que el motoresport ha de ser «molt més assequible» en tots els nivells, després que la Fórmula 1 introduís un límit de pressupost.

Els caps de la Fórmula 1 han acordat reduir els costos a partir de 2021, limitant la despesa anual a 145 milions de dòlars, xifra que baixarà a 135 milions de dòlars en 2023.

Però el cost de competir en les categories menors continua sent alt per als aspirants a pilots de Fórmula 1.

Si bé els pressupostos varien segons l’equip i els serveis inclosos, s’entén que els equips líders de Fórmula 2 necessiten al voltant de 3 milions de dòlars d’un pilot, sent la xifra d’1 milió de dòlars per a la Fórmula 3. En els últims anys aquest cost s’ha filtrat a l’escena dels karts.

«El punt de partida és el karting, per la qual cosa la base de les carreres ha de ser molt més assequible del que és avui dia», va dir Wolff.

«Pagar 100.000 lliures esterlines perquè un nen de 12 anys corri en un campionat apropiat és simplement inimaginable per a la majoria de les famílies.

«Hem de treballar en un esquema en el qual tinguem un gran nombre de nens que puguin provar el karting, competir en un equip adequat, i eventualment s’obrin camí en la F1.

«Algú com Lewis Hamilton, a qui se li va donar l’oportunitat en un go-kart sempre trobarà el seu camí cap a la F1 perquè el seu talent és extraordinari. Però cada categoria ha de baixar el cost».

En una conferència de premsa amb mitjans de comunicació selectes, Wolff també va cobrir les recents protestes per motius racials que van començar als Estats Units, després de la mort sota custòdia policial d’un home negre desarmat, George Floyd, i que des de llavors s’han estès a altres països.

L’actual campió del món Hamilton va emetre comentaris regulars sobre les xarxes social que donaven suport a les protestes i demanaven un canvi, i Mercedes va prestar públicament el seu suport a la seva postura.

«Sabem que Lewis sempre fa costat fortament a qualsevol minoria», va dir Wolff. «Per a ser honest, jo també he après molt d’ell.

«M’ha preguntat , ‘alguna vegada has tingut el pensament actiu que ets blanc?’ i li vaig dir que no, en realitat, mai he pensat en això, i ell va dir ‘bo, necessito pensar en això tots els dies .

«Per tant, crec que és molt difícil per a nosaltres comprendre el difícil que és i per tant estic feliç i suport que hagi sortit [i hagi estat] actiu; és un dels ambaixadors d’aquest esport i crec que és bo».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments