El renovat SEAT Ateca 2020 pel 15 de juny

Estrenarà el nou disseny de la marca, a més de motors i tecnologia.

Des del seu llançament l’any 2016, el primer tot terreny de SEAT. Ha resultat ser un èxit de vendes, tal com esperava el fabricant, ja que, des de fa uns anys, els vehicles de tipus SUV són els favorits dels compradors. De fet, en la seva vida comercial s’han matriculat més de 300.000 exemplars del model.

Ara, no obstant això, SEAT vol posar al dia el seu SUV compacte, perquè continuï sent competitiu en un dels segments més renyits del mercat. Encara que encara no han volgut ensenyar-ho, ja podem veure la saga del SEAT Ateca 2020, que es presentarà oficialment la setmana pròxima, el dilluns 15 de juny.

El primer SUV de la casa comptarà a partir d’ara amb una estètica basada en el nou llenguatge de disseny de la marca i, per tant, la seva aparença estarà més en línia amb els models més nous de la casa, com el SEAT León 2020 i el SEAT Tarraco, per exemple. No hi ha més que veure els estilitzats pilots o els intermitents dinàmics (que es poden apreciar en el vídeo).

Per descomptat, l’interior també s’actualitzarà, per a dotar-lo d’una major oferta tecnològica i un aspecte renovat. Ara com ara, això sí, SEAT no ha ofert detalls, més enllà d’assegurar que el nou Ateca estarà molt millor connectat que abans, suposem que gràcies a una targeta eSIM i a solucions com el control per veu, una app per a controlar paràmetres de manera remota o la connectivitat sense fil per als protocols Android Acte i Apple CarPlay.

En aquest sentit, podem esperar que compti també amb uns altres dels elements que són novetat al Lleó 2020, com la instrumentació totalment digital, de 10,25 polzades, o una pantalla multimèdia en el quadre de comandament que, segons la versió, podria ser de 8,0 o 10,0 polzades.

Interior del SEAT León 2020.

A nivell mecànic, SEAT també anuncia una gamma completament renovada, amb «avançats motors», de manera que podem esperar que comparteixi moltes versions amb el seu germà compacte, i potser fins i tot variants híbrides endollables, per exemple.

Cal recordar que l’àmplia oferta mecànica del SEAT León inclou opcions de gasolina, turbodiésel, microhíbridas, híbrides endollables i també de GNC (gas natural comprimit). A més, segons el cas, podem trobar caixes de canvi manuals de cinc i sis marxes, així com la nova automàtica DSG de doble embragatge i set marxes, ara amb connexió electrònica o ‘by wire’.

En tot cas, les opcions convencionals passen per blocs de gasolina, com l’1.0 TSI tricilíndric de 90 o 110 CV, l’1.5 TSI de 130 o 150 CV, a més del 2.0 TSI de 190 CV. Les versions turbodiésel únicament estan representades amb el conegut 2.0 TDI, encara que amb 115 o 150 CV. A més, si s’ha de jutjar per la fotografia a manera de teaser, alguns podran combinar-se amb la tracció total 4Drive.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments