FÓRMULA 1: Brawn admet que alguns pilots es poden perdre sessions si han de romandre en quarantena

El director general de Fórmula 1, Ross Brawn, ha admès que els pilots podrien perdre’s els entrenaments i fins i tot la qualificació amb les noves mesures contra el coronavirus.

La FIA imposarà estrictes controls al personal dels equips que els veuran operar de forma aïllada, amb la prohibició dels equips de barrejar-se amb els rivals i tripulacions separades assignades a cada cotxe.

Com a part de les noves mesures, el personal serà sotmès a proves de coronavirus cada dos dies i si un membre d’un grup dóna positiu, Brawn va confirmar que tot el grup seria posat en quarantena fins que tots hagin estat examinats, la qual cosa podria incloure a un pilot.

“Si algú s’emmalalteix amb els símptomes, hauries d’enfrontar-te a això immediatament”, va dir Brawn a Sky Sports. “Hauríem d’aïllar a aquest grup fins que tots poguessin ser examinats.

“Si obtenim un cas positiu llavors podem aïllar aquest cas i a les persones que han estat en contacte amb aquesta persona molt ràpidament.”

Es designaran tripulacions per a cada cotxe i se’ls animarà a no barrejar-se, la qual cosa significa que si un costat del garatge dóna positiu, s’espera que l’altre costat estigui una mica protegit, la qual cosa Brawn espera que limiti la propagació del virus en tot l’equip.

“No hi ha raó perquè aquest grup de mecànics sigui necessàriament part d’una altra família de mecànics que treballin en l’altre cotxe. Hauríem d’aïllar a aquest grup fins que poguéssim estar segurs que el virus no s’havia propagat però la resta de l’equip podria continuar funcionant.”

Quan se li va preguntar si això podria significar que un pilot es veiés obligat a perdre una sessió, Brawn va respondre: “Sí, ho faria“, encara que no preveu que es perdin una carrera tret que ells mateixos donin positiu, perquè segons les regles del parc tancat, els cotxes no poden ser treballats pels mecànics després de la classificació.

Mentrestant, ja s’ha confirmat que un grup que doni positiu i fins i tot un equip que es retiri no resultarà en la cancel·lació d’una carrera.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share