TURISMES: El WTCR rebaixa costos i reobri les inscripcions per aquest 2020

Amb la Copa Mundial de Turismes WTCR – FIA 2020 que començarà al setembre, la inscripció per a la temporada completa s’obrirà de nou per un període limitat subjecte a l’aprovació final del Consell Mundial d’Automobilisme de la FIA en la seva reunió del 19 de juny.

Aquesta decisió és conseqüència del vot dels membres de la Comissió d’Automòbils de la FIA per a permetre la participació d’equips amb un sol cotxe en el calendari previst de sis esdeveniments, que començarà en la Carrera de la WTCR d’Àustria del 12 al 13 de setembre i acabarà en la Carrera de la WTCR d’Itàlia del 14 al 15 de novembre.

Encara que la primera onada de registres es va tancar el 6 de març, la pandèmia de coronavirus ha impedit que diversos pilots formalitzin els seus plans abans d’aquest termini. Com a resultat, encara es tenia la intenció de donar als pilots l’oportunitat de participar en el WTCR al llarg de la temporada, una vegada que s’hagués treballat més per a finalitzar el programa reestructurat.

Amb el calendari revisat amb Europa sola en el menú de 2020 ara aprovat oficialment per la FIA, el procés de reobertura del registre per a tota la temporada està en marxa.

François Ribeiro, cap de Eurosport Events, el promotor del WTCR, va dir:

«Des del principi hem estat molt conscients de les dificultats que COVID-19 ha causat als equips existents i potencials del WTCR. Per això, en col·laboració amb la FIA, hem introduït una sèrie de mesures de reducció de costos per a ajudar-los.

«Aquestes reduccions de costos, combinades amb un programa europeu únic i el nostre compromís de no reduir la inversió en màrqueting i promoció de la sèrie, han donat lloc a una sèrie de sol·licituds de pilots i equips que no havien considerat anteriorment la WTCR.

«No obstant això, per a ser justos amb els equips existents, només es poden presentar inscripcions d’un sol cotxe i aquests nous participants no seran elegibles per a la WTCR – FIA 2020 World Touring Car Cup for Teams, encara que els pilots poden anotar punts i competir per un cobejat títol mundial de la FIA. A més, si els equips existents desitgen presentar una inscripció addicional, poden fer-ho però només per a un pilot elegible per al nou Rànquing de Novells. »

Alan Gow, President de la Comissió de Vehicles de la FIA, va dir:

«S’ha realitzat una labor considerable per a enfortir el WTCR i fer-lo més accessible mitjançant l’aplicació d’una sèrie de mesures de reducció de costos. Això ha donat lloc a una sol·licitud de registre i ha fet que la reobertura dels registres sigui una mesura assenyada. »

Un títol mundial en joc, nombroses oportunitats de promoció i comercialització ofertes


Tots els pilots de la WTCR que participin en una temporada completa podran optar a un títol mundial de la FIA i es beneficiaran d’una important exposició mediàtica. La temporada passada, una audiència acumulada de 506 milions d’espectadors van veure les carreres de la WTCR en 75 canals de televisió diferents en 185 països, mentre que 1,3 milions de persones segueixen la WTCR en les xarxes socials.

La temporada reestructurada de sis esdeveniments inclou tres nous llocs i l’estalvi de costos


De les sis seus previstes per a acollir la WTCR en 2020, tres són noves en la sèrie, la qual cosa crearà més igualtat de condicions per a tots els equips. A més, les mesures d’estalvi de costos inclouen

  • Un dia de prova oficial en el Salzburgring abans de la carrera de la WTCR d’Àustria
  • 15% de reducció de personal amb un màxim de 6 persones per cotxe
  • 30% de descompte en l’assignació de pneumàtics (16 nous per al primer esdeveniment, 12 nous per al segon esdeveniment, 16 nous per a cada esdeveniment posterior)
  • 30% de reducció en el cost de combustible a 4 euros per litre
  • Els esdeveniments inclouen 2 sessions de pràctiques lliures, 1 sessió de classificació i 3 carreres (2 carreres a Àustria i Alemanya)
  • L’accés al circuit està prohibit fins al final de la tarda del dia anterior a l’escrutini tècnic

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments