ERC: El Ral·li Illes Canàries s’avança una setmana

El FIA European Ral·li Championship 2020 es celebrarà una setmana abans del que es preveu. El Ral·li Illes Canàries ha avançat set dies la seva celebració i, d’aquesta manera, se celebrarà entre el 26 i el 28 de novembre.

Aquesta data, com la de totes les proves que han hagut de canviar la seva ubicació en el calendari, encara ha de ser ratificada per la Comissió Delegada de la Real Federació Espanyola d’Automobilisme i pel Consell Mundial de la FIA.

Els canvis que s’han produït tant en el calendari del Campionat d’Europa de Ral·lis com en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt han portat a l’organitzador a sol·licitar els dies 26, 27 i 28 de novembre.

Pensat inicialment entre els dies 7 i 9 de maig, la crisi sanitària i el consegüent estat d’alarma va obligar el Comitè Organitzador a ajornar la seva celebració. Inicialment, de comú acord amb Eurosport Events, promotor de l’ERC, i la Real Federació Espanyola d’Automobilisme (RFEdeA), anava a disputar-se entre els dies 3 i 5 de desembre, però els canvis que s’han produït tant en el campionat continental com en el nacional han aconsellat realitzar aquest últim reajustament.

Aquesta nova ubicació permet a la cita grancanaria disputar-se tres setmanes després del Ral·li d’Hongria i dues setmanes abans de la clausura de la temporada del Campionat d’Espanya de Ral·lisd’Asfalt que tindrà lloc a Madrid. La Comissió Delegada de la RFEdeA que es reunirà el pròxim 15 de juny i el Consell Mundial de la FIA, que farà el propi quatre dies després, hauran d’aprovar aquest canvi que beneficia als equips de tots dos certàmens.

“El Ral·li Illes Canàries no és només un dels destacats de la temporada de l’ERC, també és un component clau del campionat d’Espanya”, recorda Jean-Baptiste Llei, coordinador de l’ERC. “Era important poder acordar amb la Real Federació Espanyola d’Automobilisme, un soci fort del campionat, poder acordar una data que funcionés per a totes les parts. A més, tots estem en el mateix vaixell degut a a el COVID-19, per la qual cosa és important que tots ens ajudem mútuament. Estic molt satisfet d’haver pogut trobar una solució”.

“La situació que estem travessant ha fet que tant Eurosport Events com la RFEdeA hagin hagut de fer grans esforços per a poder fer viables els seus campionats. Aquest últim canvi de data s’ha fet, precisament, perquè Canàries estigui en una posició el més còmoda possible per als equips de tots dos certàmens. Una setmana abans o després, l’organització continua treballant perquè l’edició d’enguany sigui el més brillant possible i ajudi a acabar la temporada amb el millor sabor de boca després d’un any tan dur com aquest 2020”, ha assenyalat Germán Morales, president del Comitè Organitzador del Ral·li Illes Canàries.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments