FÓRMULA 1: Mercedes canvia el cap de motors

Cowell ha estat part de l’equip d’unitats de potència de Mercedes-AMG (HPP) durant 16 anys, i en 2014 es va convertir en el director general de la divisió.

Durant aquest temps ha jugat un paper fonamental en el desenvolupament dels motors híbrids V6 de la marca alemanya introduïts en la Fórmula 1 en 2014, amb els quals Mercedes ha guanyat sis títols consecutius de pilots i constructors, mantenint-se imbatibles en aquesta era.

En un comunicat emès per Mercedes aquest dilluns passat, es va anunciar que Cowell deixarà el seu càrrec a principis de juliol, després que al gener informés l’equip de la seva intenció d’anar-se’n.

Amb aquesta decisió, un nou equip es farà càrrec de la divisió de motors. Estarà compost per Hywel Thomas, qui com a director gerent assumirà la responsabilitat directa de la unitat de potència de F1, Adam Allsopp (director de la unitat de potència), Richard Stevens (director d’operacions) i Ronald Ballhaus (director de finances i tecnologia de la informació).

La marca alemanya espera complir tres objectius amb aquesta nova directiva:

“Aquesta nova estructura permetrà a la companyia afrontar tres projectes clau amb els més alts estàndards possibles en els pròxims anys: la unitat de potència de F1, el tren motriu de Fórmula E i el desenvolupament i producció del tren motriu del Mercedes-AMG One”.

Cowell treballarà amb Thomas per a donar suport a la transició i “almenys fins a principis de 2021, serà consultor de Mercedes-Benz AG en un important projecte futur”.

“El lideratge d’Andy en l’equip de HPP ha estat un factor clau en l’èxit en el campionat en les últimes temporades”, va dir el director de l’equip Mercedes F1, Toto Wolff.

“Ha realitzat una contribució excel·lent al nostre llegat en l’automobilisme i he valorat i gaudit la nostra relació laboral des de 2013. Estic segur que tindrà un gran èxit en el pròxim desafiament que decideixi afrontar”.

“La nostra filosofia sempre ha estat que un equip guanyador és una organització dinàmica i que el canvi és una part natural del desenvolupament de cada empresa”.

“Em complau especialment que hàgim pogut treballar junts a crear una nova estructura de lideratge, aprofitant la fortalesa de l’equip en Brixworth. Això ens col·loca en una posició molt forta per als pròxims anys, ja que el nostre objectiu és establir nous punts de referència en la Fórmula 1 i la Fórmula E”.

“Després de 16 bons anys treballant per a HPP, he decidit que ara és el moment adequat per a deixar el meu lloc i buscar un nou desafiament d’enginyeria de negocis”, va comentar Cowell.

“Agraeixo l’oportunitat de treballar amb Markus i Toto per a definir la futura estructura de lideratge de l’empresa, i tinc plena confiança en la capacitat de Hywel i l’equip per a liderar l’empresa”.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share