Tesla: els petits canvis son poderosos

La llibertat de viatjar a qualsevol lloc és fonamental per a la missió de Tesla. Des de la introducció del nostre Model S de 265 milles en 2012, han continuat revisant cada aspecte del disseny per a oferir els vehicles elèctrics de més llarg abast i més alt rendiment en la carretera.

A partir d’avui, tots els vehicles nord-americans del model S Long Range Plus tenen una autonomia oficial de 402 milles, la qual cosa representa un augment de gairebé el 20% en l’autonomia en comparació amb el model S 100D de 2019 amb el mateix disseny de bateria.

Aquest important assoliment reflecteix l’obsessió de Tesla per l’eficiència energètica, i es realitza a través de diversos canvis, tant iteratius com transformacionals, en el desenvolupament del maquinari bàsic i l’arquitectura del sistema per part dels equips d’enginyeria, disseny i producció de Tesla. Aquests canvis van entrar en producció a principis d’any quan van començar a fabricar el Model S Long Range Plus a la fàbrica de Fremont, Califòrnia. Tots els vehicles del Model S Long Range Plus rebran la nova qualificació de 402 milles.

Què hi ha de nou?

Reducció significativa de la massa
La massa és l’enemic tant de l’eficiència com del rendiment, i minimitzar el pes de cada component és un objectiu continu per als nostres equips de disseny i enginyeria. Diverses lliçons del disseny d’enginyeria i la fabricació del Model 3 i el Model I s’han traslladat ara al Model S i al Model X. Això ha desbloquejat noves àrees de reducció de massa, mantenint al mateix temps la sensació i el rendiment superior de tots dos vehicles. També s’ha aconseguit un estalvi addicional de pes gràcies a l’estandardització de la fabricació interna dels seients de Tesla i als materials més lleugers utilitzats en les nostres bateries i unitats d’accionament.

Les noves rodes i pneumàtics de «Tempest» Aero
Les noves rodes aerodinàmiques de 8,5 polzades d’ample redueixen la resistència aerodinàmica en comparació amb les rodes anteriors del model S de llarg abast, i quan es combinen amb un nou pneumàtic personalitzat dissenyat específicament per a reduir la resistència a la rodadura, afegeixen una millora del 2% a l’abast general.

Augment de l’eficiència de la unitat motriu
En la unitat de tracció posterior d’inducció de CA, substituïm la bomba d’oli mecànica per una bomba d’oli elèctrica que optimitza la lubricació independentment de la velocitat del vehicle per a reduir la fricció. Les millores en la caixa del canvi dels nostres motors de reluctancia síncrona d’imants permanents davanters, compartits amb el Model 3 i el Model I, han donat com a resultat un augment addicional del 2% en l’abast mentre es condueix en l’autopista.

Maximitzar el frenat regeneratiu
La nova funció de conducció, HOLD, combina el frenat regeneratiu del motor amb els frens físics per a detindre els nostres cotxes en deixar anar el pedal de l’accelerador. Perquè el cotxe es detingui amb suavitat, la frenada regenerativa funciona ara a una velocitat i un ritme de desacceleració més baixos, enviant més energia a la bateria.

Continuació de la inversió en la supercarrega
La llibertat de viatjar a qualsevol lloc es permet tant per l’abast com per la càrrega, i la nostra Xarxa de Sípercarregadors ara abasta més de 17.000 a tot el món. Hem desplegat la Súpercarrega V3 en tres continents, permetent fins a un 50% de disminució en els temps de càrrega en comparació amb la tecnologia V2. Els propietaris de Tesla poden viatjar distàncies increïbles – des del Cercle Polar Àrtic de Noruega fins al sud de Portugal, d’Hong Kong a Harbin, la Xina – tot per una fracció del cost de la gasolina.

Encara que cadascun d’aquests canvis té un impacte individual relativament petit, la capacitat per a introduir-los en línies de fabricació actives permet guanys significatius en eficiència, abast i valor general quan es combinen.

El model S Long Range Plus també ha rebut recentment una reducció de preu de 5.000 dòlars. Juntament amb aquestes millores de la gamma i els guanys en eficiència, els clients reben ara més valor que mai en comprar un nou Tesla, i igual que amb els nostres altres productes, tots els nostres vehicles milloraran contínuament amb el temps amb les actualitzacions de programari online.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments