WRC: Calendari 2020 actualitzat

Estònia serà seu del Campionat Mundial de Ral·lis de la FIA per primera vegada al setembre, quan es reprengui la temporada 2020 després d’una interrupció forçada a causa de la pandèmia de Covid-19.

El Ral·li d’Estònia (4 – 6 de setembre) s’uneix a la llista de partits després de córrer com un esdeveniment promocional de la WRC en 2019. El país es convertirà en la 33a nació a organitzar una ronda de campionat des que la sèrie va començar en 1973.

En un calendari revisat anunciat pel promotor del WRC, el Ral·li Itàlia Sardegna es trasllada al 29 d’octubre – 1 de novembre després d’haver estat posposat al juny ja que el virus va detenir temporalment el campionat després de tres rondes.

La prova d’Estònia sobre terra precedeix als esdeveniments programats a Turquia (24 – 27 de setembre) i Alemanya (15 – 18 d’octubre) en el nou calendari. El següent és Itàlia, abans del retorn del Japó (19 a 22 de novembre), la data del qual tampoc ha canviat.

El campionat comprendrà almenys vuit esdeveniments i el promotor del WRC continuarà les seves ja avançades converses amb el Ypres Ral·li (2 – 4 d’octubre), amb l’objectiu de presentar a Bèlgica com un altre país amfitrió disponible en breu. Les converses amb la Federació Croata d’Automòbils i Karting també avançaran.

El Ral·li de l’Argentina, que es va posposar a l’abril i que tradicionalment atreu a gairebé un milió d’afeccionats a la província de Cordoba, lamentablement ha estat cancel·lat per a la temporada actual.

El debut d’Estònia en el WRC ha estat anunciat en una conferència de premsa a Tallinn avui (dijous) amb la presència del Primer Ministre Jüri Rates i el director gerent de la promotora del WRC, Oliver Ciesla.

Assegurarà un cap de setmana emotiu per a l’actual campió del món Ott Tänak, que tindrà l’oportunitat de competir davant dels seus fans en una ronda del WRC per primera vegada.

El Ral·li d’Estònia serà un esdeveniment de format curt que comprendrà dues etapes el dissabte i el diumenge, després d’un shakedown i una cerimònia d’obertura el divendres. Tindrà la seva seu en Tartu, en l’est del país, amb el parc de serveis del Museu Nacional d’Estònia. Els detalls complets s’anunciaran en breu.

El canvi del Ral·li Itàlia Sardegna de principis d’estiu a tardor a Europa significa que les tripulacions s’enfrontaran a condicions més fresques en les dures pistes de grava del nord de l’illa mediterrània. Tindrà la seva base en Alghero i els detalls de l’itinerari es confirmaran aviat.

El WRC va completar amb èxit les tres primeres rondes en Monte-Carlo, Suècia i Mèxic abans que el Coronavirus posés el fre a la sèrie. El sis vegades campió Sébastien Ogier lidera la classificació dels pilots amb el seu equip Toyota Gazoo Racing encapçalant els punts dels fabricants.

El director general de WRC Promoter, Oliver Ciesla, va dir que el reinici de setembre va permetre que els organitzadors de l’esdeveniment i els competidors estiguessin totalment preparats.

«El promotor del WRC ha treballat incansablement amb la FIA, els nostres competidors, equips i potencials rallyes, en circumstàncies excepcionals, per a revisar el calendari. Les notícies d’avui permeten al WRC reiniciar en el moment adequat i assegurar una temporada digna d’un campionat mundial.

«Els afeccionats demostren una gran passió pel WRC tant a Estònia com a Itàlia. L’expectativa allí, i en tot l’esport en general, augmentarà ràpidament a partir d’ara, abans del reinici del campionat al setembre», va afegir Ciesla.

El director del ral·li de la FIA, Yves Matton, va dir:

«Em complau anunciar el calendari de represa del WRC 2020 després d’uns mesos de debats que han requerit una gran flexibilitat de totes les parts interessades en temps sense precedents.

«A la llum d’aquest calendari revisat, confio que aconseguirem un mínim de vuit esdeveniments enguany i això és gràcies al gran compromís i treball dels organitzadors.

«Com una de les rondes recentment propostes, el Ral·li d’Estònia reobrirà la temporada al setembre i sé que la Unió d’Esports Automòbils d’Estònia i l’equip organitzador estan posant tot la seva obstinació en què un esdeveniment compleixi amb els estàndards del campionat mundial des d’una base ja sòlida.

«A més, s’ha treballat molt amb la ACI i els organitzadors del Ral·li Itàlia Sardegna per a reprogramar l’esdeveniment i estic feliç que hagin pogut trobar un espai viable a la fi d’octubre per a aquesta trobada tan esperada.

«Els preparatius per a aquestes rondes estan ara en ple apogeu mentre es presta la major atenció a les recomanacions clau de planificació per a les reunions massives en l’actual context de Covid-19.

«Naturalment estem realment decebuts per no haver pogut trobar una solució logísticament viable per a reprogramar el Ral·li Argentina, particularment donat tot el dur treball realitzat per l’Automòbil Club Argentí i cadascun dels membres de l’organització», va concloure Matton.

Tots els esdeveniments restants són elegibles per als competidors en les categories de suport del WRC 2 i WRC 3. Les dates futures del Campionat WRC Júnior de la FIA s’anunciaran per separat.

1.Monte-Carlo23 – 26 January
2.Sweden13 – 16 February
3.Mexico12 – 15 March
4.Estonia4 – 6 September
5.Turkey24 – 27 September
6.Germany15 – 18 October
7.Italy29 October – 1 November
8.Japan19 – 22 November

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments