FÓRMULA 1: Pole per a Hamilton en una sessió boja del GP d’Estíria 2020

Lewis Hamilton ha aconseguit la pole position pel Gran Premi d’Estíria. El britànic ha fet una volta d’1:19.273. En segona posició ha quedat Max Verstappen, a 1.216s. Tercera posició per a Carlos Sainz, a 1.398s.

Després de dues bones voltes de Max Verstappen, on va prendre la pole position provisional, amb uns set minuts restants a la sessió Lewis Hamilton es va avançar, 0,298 per davant del holandès.

Poc després, va ser el torn de Valtteri Bottas, deixant Hamilton a 0.236s. L’anglès va reaccionar i va avançar de nou, a 4m30s del final de la sessió, deixant a Bottas a 0.387s.

Max Verstappen, a dos minuts del final de la sessió, va passar a la pole position provisional, però només breument, fins que va tornar a ser derrotat per Hamilton, que va estar a 0.787 per davant.

Esteban Ocon es va desplaçar al tercer lloc, a segons del final de la sessió i ja després que el temporitzador del compte enrere arribés a zero, Sainz passés va fer la tercera millor marca, mentre que Verstappen va fer una virolla en intentar la seva volta ràpida. De manera que la pole position quedava en mans de Lewis Hamilton.

Lando Norris va ocupar el sisè lloc, però per a la carrera té una penalització de tres llocs. Alex Albon només era setè, en comparació amb el seu company d’equip. Pierre Gasly va ser el vuitè més ràpid, per davant de Daniel Ricciardo. Sebastian Vettel no va obtenir millor que la desena posició del Gran Premi d’Estíria.

Q2

A la segona sessió de classificació del Gran Premi d’Estíria, la pluja va continuar sent forta. Un dels deu primers llocs va ser un Ferrari, igual que la setmana passada, però aquesta vegada va ser Charles Leclerc, amb l’onzè lloc, a 1.803 segons del temps més ràpid.

George Russell va aconseguir la seva millor qualificació a Williams, ocupant el 12è lloc, amb només 0,091 per darrera de Sebastian Vettel en el 10è lloc, que passava a la Q3.

Més enrere va ser Kevin Magnussen, amb el temps més lent, amb 1: 20.211s. Daniil Kvyat sortirà de la 14a posició, per darrere de Lance Stroll, que va aconseguir la 13a posició més ràpida.

Per davant, va tornar a estar Lewis Hamilton, que va ser el més ràpid, amb un temps d’1: 17.825, 0.113 menys que Max Verstappen. Pierre Gasly també va situar un excel·lent moment en aquesta Q2, amb la cinquena posició

Q1

Una sortida d’Antonio Giovinazzi a prop del final de la Q1 feia fóra a Sergio Pérez (Racing Point) i Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), que van ser eliminats.

Nicholas Latifi també va marxar fora, amb la 18a vegada. Sergio Pérez, que es trobava a la volta ràpida, va ser «traçat» per a la sortida de Giovinazzi, aconseguint només el 17è lloc. Kimi Raikkonen també va tenir el mateix destí que Pérez, aconseguint només el 16è millor temps.

Romain Grosjean no va poder ni tan sols establir una hora, a causa d’una sortida de pista a la primera sessió.