FÓRMULA 1: Hamilton arrasa en el GP d’Estíria 2020, Norris protagonitza la remuntada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lewis Hamilton guanya per primera vegada aquest 2020 després de dominar el Gran Premi d’Estíria. Valtteri Bottas queda segon després de superar a Max Verstappen al final de la cursa. Alex Albon és quart després de superar Sergio Pérez no gaire lluny del final, i amb un toc durant la lluita.

Lando Norris ha acabat cinquè amb McLaren. El Safety Car entrava a la primera volta després que Charles Leclerc xoqués amb el company d’equip de Ferrari, Sébastian Vettel.

Lewis Hamilton (Mercedes F1 W11) ha fet una cursat immillorable en aquest ‘nou’ GP d’Estíria de Fórmula 1. Després d’haver completat una volta de “l’altre món” sota la pluja, segons Toto Wolff, el pilot anglès ha dominat el segon Gran Premi al Red Bull Ring. No ha donat opció a cap dels seus rivals.

Així, darrere seu, Max Verstappen (Red Bull RB16 / Honda) i Valtteri Bottas (Mercedes F1 W11) el perseguien des de la distància mentre lluitaven pel segon lloc.
El podi ha quedat vist per sentència a quatre voltes per acabar, després que Bottas passés Verstappen al segon intent. A la volta 66, Bottas avançava al pilot holandés, però Verstappen ha reaccionat immediatament, recuperant la seva posició, però a la següent volta el finès tornava a fer exactament el mateix, al mateix lloc, amb una diferència: tapar el forat que havia deixat obert a la volta anterior.

Alexander Albon (Red Bull RB16 / Honda) ha aconseguit el quart lloc a la vuitena volta, després de començar des de la sisena posició, però a partir d’aleshores no ha aconseguit un bon ritme ni progressar més.

Gran cinquè lloc per a Lando Norris (McLaren MCL35 / Renault) que ha superat dos Racing Points a l’última volta. En la fase decisiva de la cursa, Sergio Pérez (Racing Point RP20 / Mercedes) patia danys a l’ala del seu cotxe i malgrat tindre una bona diferència, anava perdent molt de ritme fins que s’ha vist superat en l’últim revolt per Lando Norris, amb el mexicà batent el el seu company d’equip, Lance Stroll (Racing Point RP20 / Mercedes) a la ‘foto finish’, en la ‘lluita’ pel sisè lloc, el jove canadenc ha acabat setè. En qualsevol cas, una bona cursa dels dos Racing Points, que, recordem, han començat des del 12è (Stroll) i el 17è Pérez.

Daniel Ricciardo (Renault R.S.20) ha acabat vuitè però està en investigació per un incident de pista. Tancant els primers 10 classificats Carlos Sainz (McLaren MCL35 / Renault) i Daniil Kvyat (AlphaTauri AT01 / Honda)

Sebastian Vettel (Ferrari SF1000) i Charles Leclerc Ferrari (F1000) s’han retirat a les primeres etapes de la cursa després de xocar entre ells. Per culpa d’un Laclerc, massa optimista:

“Ho sento”, deia Leclerc. “Les excuses no són suficients en moments com aquests i estic decebut per mi mateix. Avui he fet una molt mala feina. Vaig decebre l’equip. Només em puc penedir, tot i que sé que no n’hi ha prou. Espero aprendre d’això i tornaré a ser més fort per a les properes curses. És un moment difícil per a l’equip. Realment no necessitem res d’això. L’equip no necessita això. Vaig posar tots els esforços de l’equip a les escombraries. Ho sento, sé que n’hi ha prou, però ho sento. Vaig ser massa optimista “, va dir Leclerc a Sky F1


Sebastian Vettel també ha parlat sobre la “confrontació” amb Charles Leclerc a la primera volta, que ha resultat amb el seu abandonament:

Vaig sentir el contacte. No esperava que Charles intentés res. No crec que hi hagi cap espai. És una llàstima i també és una cosa que hauríem d’evitar, però no hauria pogut fer res molt diferent. Conduïa tranquil·lament, sent conservador perquè ja era massa ajustat. No hi havia espai, així que vam xocar ”, va dir Vettel a Sky F1.

Kimi Räikkönen (Alfa Romeo C39 / Ferrari) era onzè, acabant per davant dels dos Haas, amb Kevin Magnussen per davant de Romain Grosjean.
Tot i haver començat ben posicionat, George Russell (Williams FW43 / Mercedes) no ha aconseguit arribar als punts i s’ha classificat 16è davant el seu company d’equip Nicholas Latifi (Williams FW43 / Mercedes).

Imagen
Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments