Kia comença la producció del nou Sorento Híbrid

INICI DE LA PRODUCCIÓ DEL NOU KIA SORENTO HÍBRID

  • Kia comença la producció del Sorento Híbrid amb especificacions per a Europa en la planta de Hwasung, Corea.
  • Primera vegada que s’aplica l’electrificació en aquest model, amb una nova plataforma, un habitacle i un sistema de propulsió de proporcions intel·ligents.
  • Més de tres milions de Sorento han estat venuts a tot el món des de 2002

Kia ha començat la producció de la variant híbrida del nou Sorento, aquesta fita representa l’aplicació de l’electrificació per primera vegada en el conegut SUV de Kia.

Construït segons els exigents estàndards de producció de Kia, la quarta generació del nou Sorento es fabrica en les instal·lacions que la marca té en Hwasung, Corea, les variants híbrides, de gasolina i dièsel són assemblades en la mateixa línia de muntatge.

Els primers models híbrids fabricats es destinaran al mercat europeu. Pròximament també entrarà en producció per a Amèrica del Nord en la planta de Kia en West Point, Geòrgia, els EUA L’anterior Sorento de tercera generació, construït en les mateixes instal·lacions, ha guanyat diversos reconeixements per la seva qualitat al llarg tot el seu cicle de producció. El nou model es beneficiarà dels mateixos exigents estàndards de fabricació i controls de qualitat.

/content/dam/kiapress/ES/Nuevo Sorento entra produccion (5).jpg

E

l Sorento ha estat un pilar per a la marca durant gairebé dues dècades. Des del seu llançament en 2002, s’han venut més de tres milions d’unitats del model a tot el món. Les vendes de la quarta generació del Sorento a Espanya començaran en l’últim trimestre de 2020; i estarà disponible en la majoria dels mercats de tot el món a la fi d’any.

A principis de 2021, el nou Sorento també es comercialitzarà per primera vegada com a híbrid endollable en uns certs mercats, amb una producció que començarà en Hwasung a la fi d’enguany.

El nou Sorento Híbrid

El nou Sorento és el primer vehicle basat en la plataforma de nova generació de Kia per a SUV de grandària mitjana. Juntament amb una carrosseria més gran, que maximitza l’espai per a càrrega i equipatge, la plataforma assegura que el Sorento sigui un dels més versàtils i espaiosos SUV de tres files de seients. Així mateix, les innovadores proporcions interiors del Sorento fan possible que aquest espai sigui compatible amb els nous sistemes de propulsió electrificats «Smartstream» de Kia. Aquests sistemes ofereixen als usuaris una major eficiència en el consum de combustible, menys emissions i un rendiment major que mai.

El sistema de propulsió electrificat «Smartstream» del Sorento Híbrid combina un motor T-GDi (injecció directa de gasolina turboalimentado) de 1,6 l amb una bateria d’ions de liti i polímer de 1,49 kWh i un motor elèctric de 44,2 kW. Les proporcions intel·ligents de la nova plataforma del Sorento permeten que les bateries es puguin situar sota el sòl, amb un impacte mínim en l’espai per a les persones o l’equipatge.

Amb 230 CV de potència i 350 Nm de parell, aquest sistema electrificat combina baixes emissions de CO₂ amb un alt nivell de prestacions. La potència s’envia a través de la caixa del canvi automàtica de sis velocitats, per mitjà d’un dispositiu elèctric muntat en la transmissió. Això permet que tota la potència dels motors tèrmic i de l’elèctric es transfereixi en paral·lel amb una pèrdua d’energia mínima. El resultat és una resposta immediata a l’accelerador en qualsevol velocitat, amb accés directe a l’energia de la bateria a les velocitats més altes.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments