ERC: Ral·li di Roma Capitale 2020: Llista d’inscrits

La llista d’inscrits per a la ronda d’obertura del Campionat Europeu de Ral·lis 2020 de la FIA ha estat publicada per l’organitzador Motorsport Itàlia.

Un total de 87 tripulacions s’han inscrit en el Ral·li di Roma Capitale, que compta amb les rondes d’obertura del Campionat Europeu de Ral·lis de la FIA de 2020 i el Campionat Italià de Ral·lis (CIR).

Dels 87 pilots inscrits, 56 (64%) s’han inscrit en el Campionat Europeu de Ral·lis de la FIA. Uns 42 cotxes de Rally2 (antics R5) estan llestos per a l’acció a Roma amb 29 tripulants d’ERC.

Els campionats ERC Júnior han atret un total de 25 inscripcions, amb 12 elegibles per a ERC1 Júnior (per a cotxes de Rally2) i 13 en competició per als ERC3 Júnior en cotxes de Rally4 i Rally5 equipats amb Pirelli.

Amb 24 nacionalitats representades pels pilots competidors, l’atractiu internacional de l’ERC se subratlla una vegada més. Els actuals campions nacionals d’Alemanya, Itàlia, Polònia i Romania, a més dels titulars dels títols ERC1 Júnior i ERC3 Júnior que participaran.

Presència estatal

Aquest any s’ha fet lloc als World Ral·li Cars actuals que competiran en l’apartat Ral·li Stars, a part de la classificació general. Allí tindrem a ni més ni menys que Dani Sordo i Carlos del Barrio amb el Hyundai i20 Coupé WRC oficial, part del gran tour que els de Alzenau han preparat per a aquest estiu.

En la seva tercera temporada en l’ERC, Efrén Llarena i Sara Fernández competiran per primera vegada en la categoria ERC 1 Júnior amb un dels Citroën C3 R5. Per part catalana arriben Pep Bassas i Axel Coronado, prenent el relleu de Llarena i Fernández dins de la categoria ERC 3 i ERC 3 Júnior amb el nou Peugeot 208 Rally4.

D’una manera similar, amb un altre 208 Rally4 competiran Sergio Fuentes i Alain Peña, en el seu cas amb la unitat gestionada per l’equip català GC Motorsport.

Un cartell de luxe

Els pilots que competeixen a Roma han guanyat un total de 34 esdeveniments ERC i han aconseguit 3 títols del Campionat Europeu de Ral·lis de la FIA.

La ronda d’obertura de la Copa de Ral·lis Abarth serà una batalla de tres pilots entre Dariusz Poloński i els nouvinguts Roberto Gobbin i Andrea Mabellini.

La llista d’inscrits va ser revelada durant una conferència de premsa online organitzada per l’organitzador i promotor del Ral·li di Roma Capitale, Motorsport Itàlia, avui (dimecres). La llista de tripulacions inscrites demostra l’atractiu de l’ERC i el compromís dels equips i pilots competidors durant el període sense precedents causat per la pandèmia de COVID-19.

Jean-Bapitste Llei, el coordinador de l’ERC, va dir:

«Una enorme quantitat de treball ha donat com a resultat el que és, simplement, una de les millors llistes d’inscrits en la història recent d’ERC si es considera el nombre de pilots Júnior d’ERC (25), el nombre de cotxes de Rally2 conduïts per pilots d’ERC (29) i les nacionalitats representades (24). El suport dels nostres lleials equips i pilots durant aquests temps difícils és increïble i els estenem la nostra gratitud pel seu indestructible suport. També hem de reconèixer el treball de la FIA i de Max Rendina, Bruno De Pianto i tot l’equip de Motorsport Itàlia per la seva dedicació i el seu enfocament orientat a les solucions per a organitzar el que esperem que sigui un fantàstic començament de la temporada d’ERC en 2020».

Faci clic aquí per a veure la llista d’inscrits.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments