RAIDS: X-raid al Dakar 2021

Aràbia Saudita acollirà de nou el ral·li Dakar del 3 al 15 de gener de 2021

Com es va fer al gener passat, Aràbia Saudita serà de nou l’únic amfitrió del Ral·li Dakar en 2021. El ral·li començarà i acabarà en el port de Jeddah, mentre que els participants passaran el seu dia de descans en Ha’il.

Si bé aquestes ciutats ja figuraven en la llista quan el Dakar es va estrenar a Aràbia Saudita, els organitzadors, A.S.O han revelat que els participants poden esperar abordar noves rutes en 2021. El director del Dakar, David Castera, també va anunciar que la velocitat mitjana es reduirà. Les velocitats excessives, sobretot en la segona setmana, van ser objecte de moltes crítiques després de la cursa.

En canvi, el reglament del roadbook introduït per al Dakar 2020 va ser ben rebut per la majoria dels copilots: en la meitat de les etapes, l’ajuda a la navegació només va estar disponible minuts abans de la sortida. No obstant això, qualsevol canvi d’última hora ja havia estat incorporat al roadbook i les notes es presentaven en diferents colors. L’any vinent, el llibre de ruta només es distribuirà en el matí de cada etapa. Algunes categories rebran llibres de ruta digitals, la qual cosa significa que els copilots ja no podran prendre notes. Perquè la carrera sigui més segura, un senyal sonor advertirà als conductors dels punts perillosos.

Encara no s’ha confirmat quants cotxes i quins conductors faran equip per a X-raid al Dakar 2021. L’atenció se centra actualment en la represa d’aquesta temporada, que està prevista per a principis de setembre (Baixa Polònia).

El director de l’equip X-raid, Sven Quandt:

«Com en l’últim Dakar, l’any que ve tornarem a córrer a Aràbia Saudita. Ara estem una mica familiaritzats amb el paisatge, però estic segur que el paisatge serà igual d’impressionant i bell de nou en 2021. Els canvis en el reglament són molt prometedors. Emetre sempre el llibre de ruta en el matí de cada etapa és una gran idea. Les mesures de seguretat per a les motocicletes també són un pas positiu. Estem realment ansiosos pel Dakar 2021.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments