Acord entre BMW i Northvolt per a la producció de bateries

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

El contracte signat entre BMW i Northvolt suec és per 2 milions d’euros per a la producció de bateries.

L’acord preveu que les primeres cèl·lules de bateria es lliuraran a partir del 2024 en endavant, subjecte a la producció de les cèl·lules requerides per BMW per als seus models, però també a la construcció d’una nova fàbrica on es produiran les bateries.

BMW confirma que el 100% de l’energia necessària per produir s’obtindrà de forma neta, principalment de l’energia eòlica i hidroelèctrica i que l’ús de materials com el liti i el cobalt s’extraurà de mines respectuoses amb el medi ambient, sota els paràmetres de sostenibilitat requerits per BMW i Northvolt.

Northvolt es converteix en el tercer proveïdor de bateries per a BMW, després de Samsung SDI i la tecnològica xinesa Comtemporary Amperex. Recordem que Northvolt va ser fundada el 2016 per dos antics executius de Tesla i que BMW és sòcia de Northvolt des del 2018.

Northvault acabava d’assegurar gairebé mil milions d’euros d’inversions a l’empresa, inclòs aquest contracte amb BMW. Però també Goldman Sachs i el grup Volkswagen.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments