CERA: Prèvia al Ral·li d’Ourense 2020

Sembla que ara si, vuit mesos després, el Campionat d’Espanya de Ral·lis torna a l’acció.

Després de 52 edicions, el Ral·li d’Ourense tornarà aquest cap de setmana amb un itinerari reduït, encara que hi haurà activitat tant el divendres 24 com el dissabte 25. El dijous es faran les verificacions amb l’objectiu de reduir al mínim les aglomeracions, l’organització seguirà un estricte horari amb cadascun dels participants.

El divendres els motors rugiran per primera vegada amb la disputa del shakedown, que se celebrarà entre les deu i dos quarts d’onze per als pilots prioritaris i durant una hora i mitja més per a tots els inscrits. Un total de 37 equips han formalitzat la seva inscripció per a provar les seves muntures en aquests entrenaments i, passades les dotze del migdia, set pilots s’enfrontaran entre si en el Tram Cronometrat de Qualificació, i que posteriorment decidirà les posicions de sortida per a la primera i única etapa. Tota aquesta activitat tindrà lloc en els voltants de la localitat de Toén i entorn de dos quarts de dues del migdia es decidirà els qui seran els encarregats d’obrir pista amb l’elecció de l’ordre de sortida. La jornada es completarà amb la cerimònia de sortida a les vuit de la tarda al Jardí del Posío.

Ja el dissabte arribarà el foc real amb un total de 123,56 quilòmetres contra el cronòmetre repartits en vuit especials, amb quatre trams a doble passades. A Peroxa i Toén seran els escenaris que obriran la lluita amb 16 i 15 km respectivament, donant dues passades amb una assistència de mitja hora entre bucles. Ja a la tarda, i a partir quatre de la tarda, els participants tornaran als trams realitzant els trams d’Amoreiro i Carballiño, també amb dues passades.

Imagen

Una llista de primer nivell

Un total de 80 equips prendran part en aquesta primera cita del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt, encapçalats pels vigents campions Pepe López i Borja Rozada, integrants del Citroën Rallye Team als comandaments del C3 R5. Fins a 11 unitats d’R5 hi ha inscrites a la prova, Iván Ares/David Vázquez (Hyundai i20), José Antonio Suárez/Alberto Iglesias (Skoda Fabia), Alberto Monarri/Alberto Chamorro (Citroën C3), José Luis Peláez/Rodolfo del Barri (Skoda Fabia), Iago Caamaño/José Rodríguez (Ford Festa Mk II), Manuel Fernández/Alejandro Cid (Ford Fiesta), Luis Vilariño/Néstor Casal (Skoda Fabia), Francisco Dorado/Roi Torrent (Volkswagen Polo), Ricardo Manuel Sousa/Riu Vilaça (Hyundai i20), Julio Álvarez/Javier Figueiredo i Félix Fernández/José Antonio Pintor (Ford Festa). Gran planter en el qual López, Suárez i Ares parteixen com els favorits per a emportar-se la victòria mentre que Surhayen Pernía en l’absència més notòria a causa de les retallades en l’equip Terra Training Motorsport.

Suzuki ficarà en tram els nous Suzuki Swift R4LLY S de l’equip Suzuki Motor Ibèrica, que s’estrenen en la categoria Rally2-Kit amb Javier Pardo/Adrián Pérez i Joan Vinyes/Jordi Mercader.

Imagen

La categoria N5 comptarà amb tres representants, dos amb unitats de RMC Motorsport (Daniel Alonso/Cándido Carrera i José Antonio Gómez/Herminio González) i amb el debut del nou Renault Clio N5 de ARVidal Racing, en mans dels germans Pais. La llista també compta amb els Porsche dels germans Vallejo, que tornen així al Nacional d’Asfalt, i la d’Iñaki Zozaya/Xabier Andueza.

A la llista d’inscrits figuren quatre unitats del Peugeot 208 VTi R2, pilotades per Álvaro Pérez, Delbin García, Santiago García i Pablo Díez. Pilots que enfrontaran amb l’estrena del Peugeot 208 Rally4 en mans d’un equip privat, amb José Calvar i Eva Costas als comandaments; mentre que Luis Aragones i Julio Rodríguez faran els honors d’estrenar el primer Renault Clio Rally5.

La Copa Suzuki Swift serà l’única que es donarà cita en aquesta primera cita de la temporada i ho fa afegint 19 equips a la llista oficial. Entre els participants es troben cares conegudes i alguns pilots novells.

ITINERARI


Shakedown (Toén) divendres 24 10:00
TC de Calificación (Toén) divendres 24 12:15
TC1 A Peroxa 1 16,03 Dissabte 08:35
TC2 Toén 1 15,13 Dissabte 25 09:33
TC3 A Peroxa 2 16,03 Dissabte 25 11:53
TC4 Toén 2 15,13 Dissabte 25 12:51
TC5 Amoreiro 1 15,08 Dissabte 25 16:04
TC6 Carballiño 1 15,54 Dissabte25 16:52
TC7 Amoreiro 2 15,08 Dissabte 25 19:23
TC8 Carballiño 2 15,54 Dissabte 25 20:11

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments