TURISMES: Primera victòria per al Cupra León Competició a Itàlia

El nou CUPRA León Compeitició va completar un debut guanyador en el TCR, ja que Salvatore Tavano ho va portar a la victòria en la primera ronda del TCR Itàlia en el Circuit de Mugello. En la carrera 2 va haver-hi un esforç impressionant per part de Felice Jelmini, qui es va recuperar de l’últim lloc de la graella (fallada en la direcció assistida del seu Hyundai en la classificació) per a finalment robar el primer lloc en l’última volta. Però després de la carrera la classificació es va modificar i la victòria va ser per a Damiano Reduzzi.

Cursa 1

Tavano va partir des de P3 en la graella, es va moure a P2 durant la volta d’obertura i va perseguir al líder inicial Marco Pellegrini. L’actual campió va aconseguir superar a Pellegrini durant la quarta volta i després es va allunyar cap a una victòria autoritzada.
Pellegrini va acabar segon, mentre que Felice Jelmini va completar el podi al final d’una destacada recuperació del 23è lloc de la graella al tercer sota la bandera a quadres.
En la sortida, Pellegrini va fer un esprint per davant del pole sitter Eric Brigliadori que aviat va caure al quart lloc en ser avançat per Tavano i Franco Girolami durant la primera volta.

La imagen puede contener: automóvil y exterior

Tavano perseguia de prop a Pellegrini, els dos van tindre contacte en la segona volta i després Tavano va prendre la davantera en la quarta. Una volta més tard, Brigliadori va entrar en boxs amb un pneumàtic davanter desinflat i això va promoure a Damiano Reduzzi a la quarta posició. Però en la vuitena volta, Reduzzi també va entrar en boxs amb un pneumàtic davanter punxat, mentre que Jelmini, que el seu Hyundai havia sofert una fallada en la direcció assistida en la Qualificació del matí, va marcar la volta més ràpida de la carrera i va començar a perseguir a Michele Imberti pel P4.

La càrrega de Jelmini va continuar quan va passar a Imberti en la volta 9 i a Girolami en la 10, passant a P3; poc després l’Honda Civic de Girolami es va parar amb un pneumàtic davanter desinflat.

En la volta 12, Pellegrini va cometre un error i es va ficar en la grava de la corba Arrabbiata 2, no obstant això va aconseguir reincorporar-se i va mantenir el segon lloc per davant de Jelmini.
Imberti es va classificar quart i va guanyar la classe DSG, mentre que la novençana de 18 anys Francesca Raffaele va acabar en un respectable cinquè.

Cursa 2

En la sortida, Reduzzi, Salvatore Tavano i Girolami van passar per davant dels cotxes de primera fila de Simone Pellegrinelli i Francesca Raffaele. Només li va prendre unes poques voltes a Tavano per a robar-li el lideratge a Reduzzi, no obstant això el guanyador de la carrera 1 va haver d’entrar a boxs al final de la volta 2 amb un pneumàtic davanter punxat. Al mateix temps, un contacte entre Marco Pellegrini i Michele Imberti va resultar que el cotxe d’aquest últim es quedés encallat en el parany de grava, per la qual cosa va sortir el cotxe de seguretat.

Quan es va reprendre la carrera, en la quarta volta, una altra col·lisió va involucrar a Jelmini, Raffaele i Pellegrinelli, que es van anar a la grava; el cotxe de seguretat va prendre la pista de nou.
En la represa, en la volta 6, Reduzzi va liderar a Eric Brigliadori, Girolami, Pellegrini i Jelmini; Tavano s’havia reincorporat després de la seva parada en boxs i va caure a la 17a posició.

La imagen puede contener: automóvil y exterior


Mentre Girolami i Pellegrini lluitaven pel P3, Jelmini va aprofitar l’oportunitat i els va passar a tots dos en un sol moviment durant la volta 9. Una volta més tard, la batalla per la davantera va resultar en un contacte entre Reduzzi i Brigliadori; una vegada més Jelmini va ser ràpid per a aprofitar la situació i va passar a Brigliadori per la P2 i després, durant l’última volta, va robar fàcilment la davantera a Reduzzi el cotxe de la qual es va desequilibrar després del contacte.
Mentre Jelmini prenia la bandera a quadres per davant de Reduzzi, Brigliadori es va obrir en l’última corba amb un pneumàtic davanter punxat i així Girolami va heretar el tercer lloc per davant de Pellegrini, Ettore Carminati i Alessanfro Giardelli que van guanyar la classe DSG. Tavano es va recuperar per a acabar en novè lloc.

Felice Jelmini va ser despullat de la seva victòria en la carrera 2 per una penalització de 25 segons per un incident en la carrera i això va promoure a Damiano Reduzzi a guanyador de la carrera.
Jelmini va ser castigat per causar una col·lisió en la volta 4 que va acabar amb el cotxe de Simone Pellegrinelli encallat en la grava i Francesca Raffaele obligada a entrar a boxs i a retirar-se. L’incident també va resultar en la segona intervenció del cotxe de seguretat en dues voltes.
Jelmini va caure a la 15a posició, mentre que Franco Girolami i Marco Pellegrini van ser ascendits a la tercera i quarta posició; aquest últim és també el nou líder de la classificació.
També Salvatore Tavano va ser penalitzat amb dos minuts de temps, per una drecera en el seu camí als boxs, i això ho va fer caure del 9è al 20è.

TCR Itàlia es reprendrà en el Circuit Mundial de Misano dins de dues setmanes, del 31 de juliol al 2 d’agost.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share