ERC: Ral·li de Roma Capitale: Basso marca el ritme a casa en el tram de qualificació

Giandomenico Basso s’ha convertit en el pilot a batre en el Ral·li di Roma Capitale després d’haver estat el més ràpid en la fase de classificació per a la primera ronda de la temporada del Campionat Europeu de Ral·lis 2020.

Conduint un Volkswagen Polo GTI R5 en competició per primera vegada, el doble campió d’ERC ha marcat 2m11.350s per completar la prova de 4,02 quilòmetres a Fumone aquest matí.

Alexey Lukyanuk, el guanyador del títol ERC 2018, ha estat el segon més ràpid, 0,385s més lent que el seu rival italià del Saintéloc Júnior Team Citroën C3 R5, Andrea Crugnola.

“Ha estat increïble començar de nou. L’especial és complicada amb moltes pedres soltes. Però he tingut una passada neta” deia Lukyanuk

L’ex pilot ERC3 Júnior, Andrea Crugnola, que va ser el més ràpid en 13 de les 15 especials a Roma l’any passat, ha estat el tercer més ràpid en un Citroën C3 R5 amb el novell del Ral·li di Roma Capitale Oliver Solberg (Volkswagen Polo GTI R5) quart i el més ràpid dels contendents de l’ERC1 Júnior malgrat una virolla en la primera corba. Emil Lindholm ha estat el cinquè per a Team MRF Tyres amb Fabian Kreim just darrera.

Simone Tempestini i Callum Vaig han estat setè i vuitè respectivament. Craig Breen el novè en amb el Hyundai del Team MRF Tyres, seguit per Norbert Herczig, el quatre vegades campió hongarès del MOL Racing Team i Adrien Fourmaux del M-Sport Ford World Ral·li Team (Ford Festa R5 MkII).

Efrén Llarena (Rallye Team Spain), el pilot júnior de Hyundai Grégoire Munster han acabat P12 i P13 respectivament, seguits pel nouvingut i ex pilot de circuit ERC, Avbelj Boštjan, i l’antic corredor de l’ERC2, Giocomo Scattolon.

L’aspirant a la Copa de Ral·lis Abarth, Andrea Mabellini, era el més ràpid en ERC2 en el seu debut en el campionat. Miika Hokkanen marcava el ritme en l’ERC3 i ERC3 Júnior en el nou 208 Rally4 de Peugeot.

Els 15 millors pilots, vuit dels quals són elegibles per a ERC1 Júnior, es guanyen el dret a seleccionar les seves posicions de sortida per al tram d’obertura del dissabte a Roma aquesta nit amb Basso triant primer.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments